mandag den 24. oktober 2011

Lærertimer


En ny uge tager sin begyndelse. En uge, der allerede tager vejret fra mig.


Oktober 2011


Lærerne skal på kursus, der mangler vikarer, og jeg sagde gladeligt ja til de store elever. Jeg både glæder mig og frygter – nærmest lige meget. Jeg sukker en anelse lettet over at mandagen var fyldt op, og jeg kan tage den med ro, mens jeg tænker frem til tirsdag og de fem lektioner der venter fra morgenstunden.

Jeg skal have tysk og håber der ligger en film og venter. Det var vist aftalen og oven på en uges ferie, er jeg en smule lettet over at have mandagen til at følge op. Jeg skal have en syvende klasse i dansk. Læreren har lovet at sende en lang skrivelse på personaleintra. Men jeg har ingen fået. Gad vide om han har glemt mig, eller sendt hele skrivelsen til en forkert. Vi er flere der hedder Pernille, og med mellemrum modtager jeg beskeder, der tydeligt ikke er til mig.

Jeg sender ham en skrivelse og håber på det bedste. Om ikke andet sætter jeg dem til at skrive om deres efterårsferie. Mindst to sider på linieret papir. Måske jeg skulle skifte navn. Zacharias har allerede et nyt parat. Hele weekenden har jeg lydt navnet Palalle. Der lyder bedre end det ser ud på skrift, men hvis det kunne sende mine beskeder til mig.. så måske.

Endelig skal jeg have geografi med den samme ottende klasse, som skal starte med tysk. Jeg skal læse op. Om alverdens befolkning. Her er jeg på forkant, for her fik jeg i samme øjeblik, jeg dukkede op og spurgte, udleveret materiale og opgaver. Måske jeg skulle have læst i ferien. For der er meget tekst – kan jeg pludselig se.

Efter fem lektioner, venter en helt almindelig arbejdsdag. Jeg håber familien bærer over med mig, når jeg tirsdag aften falder omkuld og aldrig vågner op.

Hvordan resten af ugen skal forme sig, har jeg ingen anelse om. Min kalender har planer, men min forstand stopper efter tirsdag. I hvert fald lige nu. Jeg skal nok komme med. Når tirsdag er slut.

Jeg glæder mig – lidt… meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar