tirsdag den 25. oktober 2011

Efter en lang dag


Overraskende nok er jeg frisk efter en dag med dobbeltskift.


Klar til filmaften


Det var sjovt at undervise, også selvom jeg bestemt kunne se masser af mangler. Tysk er ikke blandt spidskompetencerne. Men når bare det er sagt, er der pludselig mulighed for at lære af hinanden. Og så blev vi ofte rørende enige om, at det lød tysk, når en sætning endelig var oversat.

Engelsk er jeg langt bedre til. Til gengæld kan jeg åbentbart ikke læse dansk. I mit hovede betød “gennemgå lektie” at eleverne skulle lave den pågældende lektie. At langt de fleste allerede havde lavet det, fik mig ikke til at ændre mening. Først da det var for sent, gik det op for mig, hvad der egentlig stod. Til gengæld har alle nu lavet det, og de fleste er færdige med næste kapitel.

Kristendom derimod. Der følte jeg mig lidt på bar bund. De udleverede kopiark indeholdt billeder og tegninger af Jesus i forskellige situationer sammen med lige så mange uddrag af Biblen, der to og to skulle pusles sammen. Lengt de fleste tekster, var jeg ikke i tvivl om, hvor kom fra eller hvad de hørte til. Til gengæld kunne flere af billederne betyde både det ene og det andet. Da jeg ikke havde en facitliste gav det god mulighed for snak om hvordan og hvorfor.

Jeg sluttede med geografi. Det eneste fag jeg følte mig godt forberedt til. Måske også derfor den eneste time, der pludselig var gået, uden at koncentrationen forsvandt og længslen efter frikvarter brød igennem.

Jeg er stadig overrasket over endnu ikke at være træt.


Klar til filmaften


I morgen er jeg klar igen.

Starter tidligt med ryggymnastikken. Læreren udebliver, men vi har besluttet at møde op alligevel. Støtte hinanden og lave de samme øvelser som de sidste gange.

Slutter sent med filmaften, pizza og Pirater.

Det skal nok blive godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar