tirsdag den 25. oktober 2011

I mulm og mørke

 

Det er godt nok tidligt og mørkt at skulle op til undervisning og tysktimer.

Den tyske film er i øvrigt skiftet ud med opgaver og oversættelser… Jeg var ret god til tysk, dengang jeg gik i skole, men har aldrig brudt mig om sproget. Har siden gjort et godt stykke arbejde for at fortrænge.

Aftenen gik derfor med oversættelse af de ti sætninger og et kig på en række opgaver, der refererer til en grundbog jeg ikke har. Jeg går ud fra, at min hjælp muligvis kan være lige så god som elevernes.

Dansktimerne er omdannet til en engelsk og en med kristendom.

Kun den allersidste – geografitimen – føler jeg mig rigtig forberedt på.

Men det skal nok blive sjovt.

3 kommentarer:

 1. Jeg var aldrig for alvor interesseret i hverken engelsk eller tysk... eller jeg tror mere at det handlede om, at vi fik engelsk i 5. klasse og tysk i 7. klasse og jeg på det tidspunkt ikke var motiveret pga. alt for mange hormoner i kroppen. I dag ville jeg ønske, at jeg var flydende i tysk. Kan ret godt lide sproget, men synes ikke tiden er der til aftenskole. En dag måske :)

  SvarSlet
 2. Jeg synes det er herligt at prøve kræfter med et andet og nært beslægtet arbejdsområde. Jeg er siker på at du nok skal komme godt igennem dagen. Verden vælter ikke, hvis de ikke lige får det ind, som læreren havde tænkt sig.
  Bare I har en god stemning i timerne er meget vundet, synes jeg.
  På mit gamle arbejde havde vi i mit team byttetimer, hvor vi lærere tog en tjans i sfo'en og pædagogerne i undervisningen. Vi var også sammen om det, så vi kunne reflektere over måden at være sammen med børnene på i de forskellige situationer. Meget givende!

  Klem og god arbejdslyst!

  SvarSlet
 3. Frederikke, jeg tror også det handler rigtig meget om at kunne se fidusen i at lære. Det er i hvert fald min oplevelse.
  Jeg kunne ikke lide min tysklærer, og sandsynligvis derfor heller ikke sproget.
  Jeg har heller aldrig haft brug for det, men jeg kan åbenbart mere end jeg tror :)

  Mette, det har faktisk været en rigtig god dag, også selvom alt helt sikkert ikke har været, som den faste lærer ville have gjort det, og jeg overså at en lektie skulle have været gennemgået.
  Jeg synes byttetimer lyder rigtig spændende. Der er ind imellem snak om noget lignende på mit arbejde, men det strander altid på at de andre ikke vil. Det virker lidt som om det er begge veje, og så længe interessen tydeligvis ikke er der, sker der ikke noget. Men det kunne være rigtig spændende :)

  SvarSlet