lørdag den 13. november 2010

En skatkiste midt i Rødovre


Antik Pjot


Antik Pjot


På hjørnet af Tårnvej og Egegårdsvej står tit og ofte en ladcykel med et skilt, der signalerer loppemarked. Jeg har aldrig fulgt pilen, før jeg i dag var på jagt efter gamle sider, der kan omdannes til nyt.

Der hvor skiltet peger hen ligger Antik Pjot, et skatkammer fyldt med alt hvad hjertet begærer. Aldrig har jeg vidst at der fandtes så meget guld samlet ét sted – og så endda midt i Rødovre.

Var det ikke lige fordi vi ikke har plads til mere, var der meget jeg gerne havde slæbt med hjem. Borde, skabe, stole fra en svunden tid. Alting sat der hvor der lige var plads, en guldgrube, der kalder på eventyr og masser af tid. Tid til at grave sig gennem den ene stabel efter den anden.


Antik Pjot


Overalt under loftet hænger lysekroner og i reolerne står bøger, der hverken er sorteret eller ordnet. I kassevis findes alskens småtterier og i gangene mellem møblerne er der endnu flere møbler og stabler og kasser at kigge i.

Jeg lod møblerne være og kiggede i stedet efter bøger, gamle skrifter og dameblade, som lå i bunkevis. Midt i bogkiggeriet faldt jeg over den af Ringenes Herre DVD Daniel mangler og endte med at købe for 60,- kr blandede bogstaver, film og gamle dameblade.

Det er ikke sidste gang, jeg skal forbi Egegårdsvej og snuse rundt… der er jo ingen der siger, man absolut skal købe, selvom jeg nok er let at lokke.

4 kommentarer:

 1. Stod jeg, som ungt menneske og skulle flytte hjemmefra i dag...så ville mine møbelindkøb absolut foregå i en sådan forretning :-) der er meget godt sådan et sted :-)

  SvarSlet
 2. Anne, næste gang vi mangler et eller andet møbel, skal vi helt sikkert også der forbi.. Men jeg tvivler på vi når dertil, før en af ungerne vælger at flytte hjemmefra.. Men så kan vi måske også finde noget til den fraflyttende :)

  SvarSlet
 3. Jeg vil med! Mig og så en ladvogn, tror jeg...

  SvarSlet
 4. Selvfølgelig skal du det, Karina. Der er ikke så langt fra Hvidovre, så pak du bare ladvognen og drag mod Slaraffenland :)

  SvarSlet