lørdag den 14. september 2024

Mere BMW

 

Da vi for længe siden var på BMW-museet i München, skrev jeg et kort indlæg og lovede sjove historier senere. Sjovere har de historier så ikke været, for jeg kan ikke huske dem. Har jeg sagt biler ikke rigtig er min ting...

Men jeg har bladret billederne igennem, og fundet dem jeg synes er sjovest, pænest, mest interessante, eller som jeg kan huske noget om havde en historie... Også selvom jeg ikke rigtig kan huske historien.

De kommer her, mere eller mindre uden den store forklaring. 

Så kan jeg i hvert fald hakke det punkt af på listen.

Billederne er alle fra den historiske del af BMW-komplekset i München. BMW-museet. Vi gik ikke i BMW-Welt, der så vidt jeg forstår fokuserer mere på fremtiden. 




Museet ligger bag dørene, under skiltet i den flade bygning, den strækker sig over flere etager. Selvom der er en tydelig skiltning med numre gennem alle rummene med forskellige indblik i historien bag BMW, var det alligevel muligt at fare lidt vild undervejs. Der var steder hvor vi skulle lede efter næste nummer i rækken. 






Den lille grå sportsvogn stod i området med lækre historiske biler, der kunne noget ud over det sædvanlige. Jeg er sikker på Anders fortalte mig spændende detaljer om den. Jeg husker mest at han synes en af de andre var mere spændende, jeg har glemt hvilken. Jeg synes helt klart den her var flottest. Og sødest.




Isettaen, som bare er hyggelig - og åbnes fortil. En italiensk opfindelse, der blev en tøsebil. gerne med matchende tørklæde.




BMW har også gjort sig i motorsport. Både biler og motorcykler og i flere forskellige klasser. Der hang en formel1 racer på en væg, den var bare mere eller mindre umulig at tage billeder af (alt for mange mennesker). Den her synes jeg var fin. Igen måtte jeg erkende at de gæster, der vidste bedre end mig, synes bedre om en af de andre.




Modellen det danske politi i tidligere tider kørte rundt på. 





selvfølgelig skal den her på museum. Der stod en halvtredsermikrofon på stativ, centralt placeret. Så man kunne tage en selfie, med bil i baggrunden og den rigtige forgrund. 


Selvom det ikke var et museum jeg synes er allermest spændende, er det en lækker udstilling. Der er ingen tvivl om, at er man vild med biler er det must, hvis turen går forbi München. Og selvom jeg ikke er målgruppen, kan jeg godt se det lækre, potentialet og hvorfor bilentusiaster kan blive hængende længe. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar