mandag den 9. december 2019

Snoninger til Daniel


De to sweaters til Anders og Daniel er ikke strikket af den samme type garn. Men da jeg lavede strikkeprøver, var de helt ens. Mente jeg. Måske var de ikke helt ens.

I hvert fald viste det sig, da trøjen til Daniel var lukket af i bunden og ærmerne godt på vej, at han faktisk ikke kunne få den hele vejen rundt. Jeg er temmelig sikker på, at Daniel ikke er blevet større siden jeg målte på ham for et par år siden - det er nok snarere den der strikkeprøve, der ikke var helt præcis.

Jeg følte mig en smule slået tilbage til start, og lod trøje være trøje, mens jeg strikkede videre på Anders'. Uanset hvordan jeg vendte og drejede det, ville jeg skulle trævle langt størstedelen af det strikkede op, hvis jeg ville ende, der hvor planen havde været fra start.

Det kunne jeg ikke overskue.

Løsningen blev en fem centimeter bred kant hele vejen rundt langs forkanter og hætte. For Daniels trøje er åben, har lynlås og hætte. Det kan han bedst lide.

Anders er lidt mere konservativ og gammeldags i sin stil. Og lige præcis det, var et godt grundlag, dengang jeg lagde ud med strik, jeg troede skulle blive til en opskrift. Der ville være noget for enhver smag.

Trøjen til Daniel endte med at blive færdig blot to dage efter Anders'. Siden lå den det meste af to måneder, inden jeg sidste lørdag insisterede på billeder og overdragelse. Heldigvis gad han godt billeder - selvom jeg glemte at tage nogen med hætten oppe.

Måske han faktisk godt gad trøjen.

Jeg tror det!
Design: Sweater med snoninger, min ide, mit design - der desværre aldrig bliver skrevet ned.


Garn: CottonWool fra Garnudsalg. Farven hedder Deep Purple eller 57, og er fra dengang garnet lå i hundredegramsnøgler. Farven findes vist ikke mere.

Med hætte og alting, gik der 415 gram til den færdige trøje.


Pinde: 3½ mm til selve trøjen, 3 mm til kanter og båndet indeni.


Størrelse: Daniel - noget i retning af en small herrestørrelse.

Bemærkninger: Bortset fra forkanten, er alle kanter afsluttet med turbular bind off. Det er lidt besværligt og kræver nål og tråd. Men det bliver så pænt.

Jeg strikkede som sagt en 5 centimeter bred kant hele vejen rundt fortil. For at matche resten af trøjen strikkede jeg rib over de nederste masker - så det passede med ribkanten forneden - og en rib med snoninger over resten af kanten.

På indersiden syede jeg en lynlås og manglede en løbegang til en snor i hætten. Det klarede jeg ved at strikke et to centimeter bredt bånd, som jeg syede på, så det dækkede lynlåsbåndet på indersiden og fortsatte langs hættekanten som en løbegang.

Der er faktisk en snor i hætten, men fordi jeg helt glemte at tage billeder af hætten, glemte jeg også at hive snoren frem fra indeni, hvor Daniel fik den gemt.


Skal jeg selv sige det, synes jeg resultatet blev rigtig godt.


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan den ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Den er helt vildt flot! God ide med kanten. Den ser ud som om den var planlagt fra starten!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, sådan fik jeg det også, da jeg så den færdig :)

      Slet