lørdag den 1. juni 2019

Effervesce


For længe siden strikkede jeg et par strømper i Drops Delight - et noget langhåret garn, der slet ikke ydede mønstret fuld retfærdighed.





Det er sjældent jeg gentager et mønster, jeg vil hellere noget nyt, men det der fine mønster, der forsvandt i det langhårede garn, har spøgt et sted bagerst i hukommelsen.

Jeg fandt det frem igen, da jeg sidste gang slog op til et par strømper.

De har været længe undervejs. Ikke fordi de var kedelige at strikke, de har bare ligget. Eller det vil sige, den første strømpe var meget hurtigt færdig, den anden blev slet ikke slået op. Indtil jeg af en eller anden grund lige nu er vild efter at gøre alting færdigt.

Jeg rider på en bølge. Glæder mig over at blive færdig med det ene projekt efter det andet, har planer om hvad jeg så skal lave, men ingen uro over ikke at slå op.

Meget mærkeligt.





I aftes lukkede jeg sidste maske på det igangværende sjal, men må se i øjnene at jeg ikke kan blokke det sådan lige med det samme. Alle mine knappenåle sidder fast i en hel masse stof - så lige om lidt, når jeg har udgivet det her indlæg, er jeg nødt til at gå ud i verden og finde flere knappenåle.

De er gået til over tid, og jeg trænger til at få fyldt op - tydeligvis.


Tilbage til strømperne.

Anders tog billeder, da vi den anden dag tog billeder af den færdige kjole. I modlys på en fin overgroet trappe - lyset kunne have været bedre, men nu bliver det sådan her.









Design: Effervesce af Purrlescent.


Garn: Sisu fra Fredsminde Unika design, købt på Sy og Strik Messen i Hillerød. Farven hedder Si18-108 og er et mangefarvet garn med glimmer.

Jeg var lidt usikker på om der var for mange farver, men jeg synes det strikkes rigtig pænt op, og viser mønstret fint. Det var et lækkert garn at strikke af.

Jeg brugte 79 gram, hvilket betyder at jeg har lagt 29 gram ned til de andre rester til det hæklede restetæppe.


Pinde: 2½ mm Knit Pro Zing korte strømpepinde.


Størrelse: Jeg lagde ud med en small, og strikkede den mindre over foden til en ekstra small (hvis det findes).





Bemærkninger: For at gøre foden smallere fortsatte jeg indtagningerne ved vristen yderligere to gange = minus 4 masker.

Derefter strikkede jeg endnu fire masker vrang sammen på oversiden af foden, for at ende med et indtag på samlet 8 masker.

På oversiden strikkede jeg de to masker vrang sammen en ad gangen i vrangmaskerillerne med 4 pindes mellemrum. Så indtagningerne blev fordelt over 16 pinde. Jeg strikkede sammen i hver anden vrangrille, så indtagningerne også blev jævnt fordelt hen over foden.

Generelt strikker jeg altid foden smallere, ved at lægge noget sammenstrik både over og under foden. Det plejer at kunne passes sammen, så det ser fornuftigt ud, og min fod passer bedre i de færdige strømper.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravery.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar