torsdag den 13. juni 2019

Yarn Along -- Uge 24


Pinsen er ovre og ugen næsten slut. Weekenden var fuld af skønne dage, der blev udviddet med en enkelt feriedag. En af dem, der skulle have været brugt inden maj, men som er givet i dispensation inden sommerferien.

Et overanstrengt ledbånd er på vej på plads og dagene forsvinder mellem børn, sjov, alvor og leg med uld. Jo mere jeg spinder, jo mere synes jeg der er at lære. Hver eneste gang jeg kan se mit snit til det, ser jeg et afsnit af den canadiske podcast om spinding. Hver eneste gang lærer jeg nyt, får lyst til at prøve nyt af, og ser nye vinkler i spindeprocesserne.

Afsnittene er lange - mindst en time - der er næsten hundrede og tyve, og flere kommer til. Heldigvis kan jeg se de bliver kortere i fremtiden. En time er lang tid at sætte af, også selvom det er lærerigt.














Læse:

Jeg får ikke læst så meget i øjeblikket. Det er tung bog, der er lidt for meget politik og samtid. Jeg kan godt lide politik og samtid, men ikke i bøger, der er tænkt som underholdning. I hvert fald ikke, når det får lov at fylde så meget som her.

Samtidig synes jeg faktisk også det er en spændende bog. Spændende nok til at jeg har lyst til at læse videre, men ikke spændende nok til at fastholde mig ret længe.

Jeg håber snart der sker noget. Bare noget.


Strikke:

Skulle hun ikke færdiggøre igangværende projekter? tænker du måske, og tænker videre at det der farvestrik, har du da ikke set før. Og jo, svaret er ja - til begge dele.

Jeg er i gang med at færdiggøre. Mangler ikke ikke meget mere end fire ærmer, en hætte og noget kantværk. Så er det slut med igangværende projekter.

Jeg målte arme på Anders. Daniel må vente, siden brug for mål er dukket op, har vi kun set hinanden ude. Ude til min fødselsdag, ude på Middelaldermarked. Han kommer her på mandag - så bliver det tid til mål. Det er heller ikke et problem, der er masser af ærmestrik tilbage på Anders' del af de to sweatre.

Problemet handler om strikkepinde - som man godt kan have for få af. Åbenbart. Jeg købte nye små ærmespidser til ærmestrik. Strikkede halvdelen af det ene ærme, konstaterede det blev for bredt, og strikkede halvdelen af det andet ærme. Det bliver godt.

Nu er ærmepinden blevet for stor. Magic loop er en fantastisk teknik, jeg kan bare bedre lide strømpepinde til smalt ærmestrik. Og så døde projektet lidt. De nye små spidser til ærmerundpinde, er mere målfaste end hele samlingen af henliggende strømpepinde. Når jeg kan se forskellen, inden jeg måler, til trods for samme størrelse, mister jeg lysten til at bruge de redskaber jeg har.

Altså er nye pinde med rigtige mål (håber jeg - de er i hvert fald af samme slags, som minispidserne) på vej. I ventetiden slog jeg op til KAOS vintersættet, der kom med mig hjem fra Fiberfolk.

Jeg er lidt imponeret af mig selv. Garnet er fantastisk at strikke med, mønsterstrikken bliver så fin, at jeg er begyndt at tænke, at det slet ikke er så svært. Så lidt svært at jeg er begyndt at kigge på sweatre med mønsterstrikket bærestykke.

Det kunne godt blive et fremtidigt projekt. Ikke nødvendigvis lige nu. men med tiden. det vigtige er ikke at strikke et mønstret bærestykke, det vigtige er at finde det helt rigtige - det kan godt tage tid.


Siden jeg tog billeder i morges, er huen færdig og jeg har slået op til den første vante.

Det er muligt solen skinner nu, men til vinter er jeg klar til kulde.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar