tirsdag den 21. februar 2017

Effervesce


Da jeg for et kort øjeblik opgav de lilla strømper og valgte at slå nye op, krævede det endnu en tur på Ravelry efter et mønster.
Jeg betaler gerne for en strikkeopskrift, men er du gal hvor er der mange gratis opskrifter på smukke strømper i Ravelrys database. Om det handler om at designere starter ud med strømper og lader dem være til fri afbenyttelse ved jeg ikke noget om, men pludselig følte jeg mig som i en slikbutik med frit valg på alle hylder.

I min kasse med strømpegarn ligger - eller lå - mellem alle de større og mindre rester garn nok til tre par strømper af forskellig kvalitet. De to blev hurtigt fundet frem og da jeg længe havde svælget i alle mulighederne valgte jeg to muligheder ud, en der ikke havde for meget mønster til et meget mønstret garn og en der havde fine snoninger over det hele til gråt i gråt og større mulighed for at se mønstret i det færdige strik.

Jeg kastede mig over snoningerne først.


Det grå Drops Delight jeg købte til kant på tæppet Emilie fik i fødselsdagsgave er ikke så fast i strukturen. Det betyder at mønstret ikke står så tydeligt frem, som det ville i et fastere og mere tvundet garn.

Det er lidt ærgerligt, for det er sådan et smukt mønster. Jeg kunne godt være fristet til at strikke det igen, i et andet garn.De tre par strømper blev færdigt til regn og rusk. Det afholdt mig ikke fra at insistere på billedetagning. Jeg startede med Anders' hjælp, men måtte indse at den lille stue, gulvhøjde, mørk sofa og tagvindue var alt for mørkt.

I stedet endte jeg op mod væggen ved altandøren, der lader mere lys komme ind, er tæt på forholdsvis hvide vægge, men ikke levner plads til mere end en aktør.

Og når valget står mellem kameramand eller model, bliver det nødvendigt at slå rollerne sammen.Design: Effervesce af Purrlescent.


Garn: Grå Drops Delight. Jeg købte rigeligt dengang sidste år, og var ikke i tvivl om, at der var nok til et par strømper.

De færdige strømper vejer 85 gram.


Pinde: Firkantede strømpepinde 2½ mm - 15 centimeter lange.


Størrelse: Small/39 - jeg stoppede lige før den sidste snoningsbobel, ellers blev de for lange.Bemærkninger: Selvom der er mange drejede retmasker og småbitte snoninger der ikke kræver en ekstra pind, var det noget nær en fryd at strikke de fine strømper. Mønstret som arbejder sig ned over ben og fod, for til sidst næsten at forvinde var så sjovt at strikke, at jeg var lige ved at strikke for langt.


Du kan se flere detaljer om opskrift og garn lige her på Ravery.4 kommentarer:

  1. Jeg tager godt nok hatten af for alle de smukke sokker du hiver af pindene.

    SvarSlet
    Svar
    1. Violykke, når man pludselig befinder sig midt i at strikke tre par på een gang, ender man også pludselig med mange fine strømper på een gang :)

      Slet