onsdag den 5. juni 2019

Yarn Along - Week 23


Joining Ginny for june yarn along.



Last month I was working on a purple sheep. It is done, and photografed. You can see it right here.

Today is a national holyday. This was the day we got our constitution 170 years ago. We also vote for the next goverment today. It is an important day.

We had our grandson sleeping over last night. He slept all night, I did not. I dont really sleep, when I have a baby by my side. I suppose I did when my own kids were small, but it is different with a grandchild.

I walked him back, visiting the polling station enjoying the rest of the day as mine alone. I have done like nothing.

Well a little bit of knitting. And spinning. I have taken up spinning, it is such a relaxing thing to do - at least when I got the hang of it.



************



Jeg har lavet mindre end lidt siden jeg afleverede Oscar. Det var lige det jeg havde brug for.

Matheden efter en nat uden den vildeste søvn har fortaget sig, og jeg nyder at lave ingenting. Det er faktisk også nærmest umuligt at lave noget som helst andet i den varme vi holder os heroppe under taget.

Anders er gået efter et sted med skygge, belæsset med vand og med planer om at holde sig væk, til det er til at være herhjemme. Jeg er her bare - laver ikke rigtigt noget. Kigger lidt på podcasts, strikker en pind eller to, afprøver altanen, men opgiver - der er simpelthen for varmt.

Noget har jeg faktisk gjort. Jeg fandt videoen på youtube med manden der fortæller om vedligeholdelse af spinderokke. En temmelig kedelig mand, der blev mindre og mindre og mindre kedelig at lytte til efterhånden som han talte sig varm.

Han sagde nogle gode ting. Han startede ud med at alle rokke i princippet fungerer ens, og derfor også i princippet skal behandles ens - men det kan være en god ide at tjekke hos rokkens skaber hvis der er noget at være i tvivl om.

Han fortalte også at mange anser en rok for et møbel - eller måske en god ven. Det er helt i orden, det er bare vigtigt også at huske at en rok er en maskine og den skal holdes ved lige. det var tydeligt ret vigtigt for ham at få sagt.

Men det jeg ville frem til, var at han til allersidst i tredie afsnit - ud af tre - endte med fortælle hvordan en læderstrop som den, der sidder på Annelises lille rok kan behandles for ikke at komme med knirkende læderlyde.

Smør læderet med parafin. Jeg køber helst lys af ren stearin, men jeg havde et af parafin. Læderet fik en gang med lyset, slidserne i træet fik en gang med bivoksen, det hele fik lov at ligge (mens jeg så et gammelt afsnit af Lindses podcast) inden jeg skruede det hele sammen igen og prøvede af.

Nu siger den igenting. Jeg hører kun lyden af ten og spole der drejer. Jeg går ud fra, at det er lyden af en rok der synger. Det er en hyggelig lyd.















Reading:

I am reading Takeover by the danish writer Jussi Adler Olsen. It is not a favorite, but still has enough excitement to keep me read on.

The businessman Peter and Nicky from the lowest of society are the main characters and are supposed to land in the midst of all the excitement. Together.

I am not sure how. Until now he hired her and fired her. How they are gonna meet again is still to learn.

The best parts of the book is the parts with Peter and/or Nicky. So far they have not been the largest parts...


Kitting: 

I am almost done with all of my UFO's. I kinda only lack the sleeves on two sweaters. And a pair of mittens, wich fits best at the sofa. In order to do something light and easy on the go, I cast on to a shawl using my own handspun yarn.

This it my second attempt. And way nicer than my first attempt.

It turned out that the sleeves are much more suitable as an on-the-go-project. The shawl - Silke Sands Shawl - are butiful and the pattern are fairly easy, and yet so complicated. It will stay at home for a while... The sleeves will do a dance in town.



**************



Læse:

Jeg synes kommer videre i bogen om Nicky og Peter. Jeg synes bare ikke der er nok om dem. Alt det andet, al udenomssnakken, fylder alt for meget.

Samtidig er jeg temmelig spændt på hvordan de sammen skal ende midt i al balladen. Lige nu er de langt fra hinanden og med mindre den ene eller de begge bider i et eller andet surt, har jeg svært ved at se dem bragt sammen igen.


Strikke:

De allersidste igangværende projekter er godt på vej. De to sweatere jeg strikker til Anders og Daniel er fundet frem - den ene havde gemt sig godt - og det gik op for mig, at jeg ikke har målt længden af deres arme. Eller måske har jeg, men så står det i de noter jeg ikke kan finde.

Anders lagde gerne krop til, så hans arme er målt. Daniels må vente. På den anden side kan jeg ikke strikke dem begge samtidig. Sideløbende ja, men ikke samtidig.

Den store Anderssweater er ikke bare varm, den er også lidt tung og uhåndterlig. I håbet om et hurtigt let projekt besluttede jeg at slå op til et sjal af det håndspundne grønne garn. Sjalet har jeg fundet for et stykke tid siden, og nu skulle det være.

Silken Sands Shawl tænker jeg er rigtig fint i mit garn. Jeg forestillede mig, at jeg hurtigt ville gennemskue mønstret og ville kunne have det med, uden at skulle medbringe mønster og alt muligt andet.

Det er så lidt mere kompliceret. Mønstret er som udgangspunkt allerede memoreret. Problemet er, at udtagningerne ikke passer med mønstret, så det starter aldrig samme sted. Jeg kunne sikkert godt tænke mig til hvor jeg skal starte mønstret række for række, men så er der selvfølgelig også rækker, hvor sammenstrik bliver til drejede ret, og maskerne ligger forkert, i forhold til selve mønstret.

Det kommer til at passe i sidste ende, og man ser ikke de knuder der bliver bundet, for at få maskeantallet til at passe rapport for rapport. Men jeg er nødt til at have mønstret med og strege ud undervejs.

Nu ligger sjalet i sofaen, og ærmerne bliver taget med på tur.


Se eventuelt hvad andre strikker, hækler og læser her.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar