lørdag den 15. juni 2019

Shop Amok


Da jeg sad den anden dag og havde trykket betal tredie gang, ved den tredie internetbutik, fik jeg en følelse af at skulle retfærdiggøre.





Det skal jeg ikke, alligevel synes jeg det er lidt vildt at kunne køre ud og hente ikke mindre end tre pakker fra tre forskellige steder.

Jeg købte sådan set kun det jeg manglede, det jeg havde samlet sammen og lidt til, fordi det var dumt andet, når der alligevel skulle porto på. Men alt sammen noget jeg har kigget på, gerne vil have og helt sikkert får brug for.

Og så sidder jeg alligevel med følelsen af overforbrug.





Nu skal jeg heller ikke have mere. I et stykke tid. Nu er der grobund for både det ene og det andet. Noget nyt er på vej og andet venter ude i fremtiden. Jeg har jo meldt mig til den der uldklub, og oveni bestilt rødt uld, som kommer samtidig med første sending.

Der er også et marked til august, som jeg gerne vil med til. Samtidig står jeg pludselig med en lille bunke penge øremærket sjov - vel at mærke sjov med uld. Jeg har gjort en indhug, men der er stadig noget tilbage.

Og for at det ikke skal være løgn sendte jeg en bestilling over sea. Helt til Canada, hvor det viste sig at jeg kunne købe spændende uld, inklusiv porto, for mindre end i Danmark. Måske kommer der told på, men så lever jeg med det. Jeg er mere spændt på hvornår det tager af sted. Jeg har fået ordrebekræftelse og besked om en besked når det er sendt. Jeg venter stadig på besked.




Men altså.


Jeg købte strømpepinde til ærmestrik - de er taget i brug. Og et ekstra sæt i en størrelse jeg ikke har.

Jeg købte den fineste lille trådhenter til rokken. Hidtil har jeg brugt en hæklenål. Det kan man godt, men en hæklenål er lige og kræver to trin, for at tråde rokken. Med trådhenteren er der kun et trin. Den er afprøvet og fungerer perfekt. Og hænger så fint på en lille krog, man skulle tro var beregnet til det.





Jeg købte olie med en lang kanyleagtig tud. Jeg smører tit, tænker at den trænger, at de mange år i en kælder har tørret ud. Det skal være rokken vel undt, og får den nok, kommer der nok en dag, hvor den trænger mindre. Jeg kunne sagtens have købt olie andetsteds. Men jeg ville gerne have den lange tud. Specielt påsætningen af pedalen ved forbenene kræver meget olie, rokken bliver så glad for lidt, men det er svært at komme til, og jeg tror den vil have godt af at jeg kan dryppe længere inde.

Jeg købte strømpeblandinger. To forskellige. Det kunne være så cool at spinde garn til egne strømper. Det er også et overskueligt projekt. Uldtrolden har en slags blanding med både silke og træfibre som det slidstærke. Garngalleriet nøjes med silke. Et strømpegarn med et højt twist både i spinding og tvinding skulle give god slidstyrke - siger de kloge. Farvemæssigt er jeg mest vild med den grønne. Så jeg tror jeg starter med den blå... Så kan den være prøven.









Jeg købte også uld. Det var ikke nødvendigt og stod ikke på listen. Men den var der, og farven er den jeg har sukket mest over, når jeg har kigget Birthes farvekort gennem på Garngalleriets side. Emilie ville have købt netop den farve til mig i fødselsdagsgave, men den var udsolgt. Nu var den her, jeg slog til og jeg tror at Tang vil gøre sig rigtig godt sammen med Vårgrøn, som Emilie endte med at købe.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar