mandag den 8. august 2011

The beekeepers quilt

Det der med sociale medier, er jeg i virkeligheden slet ikke så god til. Jeg har en Facebookprofil, og er stort set aldrig derinde. Jeg har også en Ravelry account, lister mine projekter, men er ikke medlem af nogen grupper, og har aldrig forsøgt med længere diskussioner eller gode råd.

Jeg har en fornemmelse af, at andre er rigtig gode til at rode rundt og finde spændende ting og opskrifter derinde. Jeg gør der sjældent, og kun hvis jeg har et specifikt formål. Til gengæld kigger jeg på, hvad mine venner har fundet, og der dukker tit spændende ting op.

For eksempel var det Henriette der havde favoriseret The beekeepers quilt. Wauw tænkte jeg, da jeg så det, og havde en - pludselig opstået - voldsom lyst til at kaste mig over projektet. Jeg lod være, for meningen var jo egentlig, at nogen af de projekter, der i feriens sidste uge var blev negligeret, nu skulle have en omgang.


honeycombs


Der gik ikke mere end til næste dag, inden jeg viste billeder til Anders, der straks kunne se potentialet, og da jeg dagen efter skulle til Trekroner med Klubben, og manglede et lille projekt at tage med mig, var jeg ligesom nødt til at starte.

Jeg forestiller mig at lave det udelukkende af forholdsvist billigt strømpegarn, gerne med lange farveskift, for så kommer der mange forskellige honeycombs ud af et nøgle.

Jeg har allerede strikket det første nøgle op. Af et nøgle strømpegarn, jeg engang fandt i Netto, blev der ikke mindre end atten små lækre udstoppede sekskanter. Siden er jeg stoppet lidt med produktionen og prøver at bilde mig selv ind, at det gerne må tage lang tid, og at det skal være et projekt, der skal med rundt, når der er brug for noget der ikke fylder for meget.

Tid kommer det helt sikkert til at tage, for et tæppe på omkring en meter gange en meter og tredive kræver knap firehundrede honeycombs… så er mine atten ikke så meget endda. Men de er hyggelige.


honeycombs


Noget jeg ikke forstår og på ingen måde kan forklare er hvorfor jeg, når jeg strikkede efter opskriften fik en sekskant, der var noget fladtrykt i udtagningsdelen, mens indtagningsdelen så fin ud.

Jeg prøvede først at skifte størrelsen på pindene, måske det var noget med strikkefastheden, men det hjalp ikke. Sjovt nok var “overdelen” af sekskanten jo fin nok, mens det var “underdelen”, der gav problemer.

Det er ellers rimelig simpelt. Slå et antal masker op, tag ud på hver anden pind, til der er dobbelt så mange masker og ind igen på hver anden pind, til der igen er det oprindelige antal masker.

Det burde jo virke.

Men det gør det ikke. For mig.

Jeg er endt med at tage ud på hver tredie pind og ind på hver anden – indtagningerne helt efter opskriften. Jeg kan ikke finde en pausibel forklaring, men det virker – og er temmelig mærkeligt.

I øvrigt skal jeg til at finde en anden opbevaringsløsning, for den fine æske jeg fandt, kan ikke indeholde mere.


honeycombs

9 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud dit projekt. Jeg er heller ikke god til at kigge på ravelry. Jeg kan læse rundt omkring, at det bliver brugt på mange forskellige måder, som jeg slet ikke har sat mig ind i, hvordan de virker.
  Har kun brugt nogle få free opskrifter. Måske jeg skulle kigge på det ;)

  SvarSlet
 2. Orv, hvor er det sejt! Jeg må straks ind, og handle opskrift. Strikker man dem i to stykker, eller ud i et?

  Bjørnen har allerede ytret, at man skulle lave en mulighed for at bytte sekskanter indbyrdes, ligesom man bytter frimærker e.l. Meget sjov tanke.

  SvarSlet
 3. Fru Westerskov, jeg synes bestemt det er spændende. Jeg kunne godt være lidt bange for at alt for meget brug af Ravelry kunne blive fatalt. Men du kan helt sikkert finde mange spændende ting derinde :)

  Sifka, de er strikket ud i et. Indtil indtagningerne ligner de starten på et par toe-up-sokker. Jeg har valgt en anden opslagning end i opskriften, og jeg syr dem sammen med maskesting, fordi jeg synes det er den pæneste løsning.

  Noget der er lækkert er helt bestemt at hver sekskant afsluttes med fyld og alting inden den næste startes.

  Bytte er helt klart en mulighed, jeg er nok bare konservativ nok til, at jeg ville være bange for at ende med en masse sekskanter i helt forkerte farver :D

  SvarSlet
 4. Nøj - DET er da også bare et fedt tæppe! Tak for at henlede opmærksomheden på det.

  SvarSlet
 5. Øj,sikke et tæppe! Fantastisk. Måtte lige kigge indenom Ravelry og 'favorisere'. Held og lykke med det! - jeg er ikke den erfarne strikker, men jeg tænkte på om det kunne være måden du tager ind på der gør forskellen. Men det har du sikkert prøvet :)
  Og hej, har ikke været indenom her før :)
  Mona

  SvarSlet
 6. Det var så lidt, Christunte :)

  Hej og velkommen til Mona.
  Jeg skal ikke kunne sige hvad eller hvorfor, jeg undrer mig bare. Jeg tror ikke det har noget med indtagningerne at gøre. Men tak for forslaget :)

  SvarSlet
 7. Fantastisk tæppe. Hvad bruger du som fyld?

  SvarSlet
 8. Anne, jeg bruger bamsefyld, jeg for mange år siden købte i Panduro. Dels er det blødt, dels er det brandhæmmende og endelig kan det tåle vask :)

  SvarSlet
 9. Jeg har lige prøvet at lave den første bikube - og sjovt nok, så har jeg samme problem som dig med at udtagningsdelen bliver fladere end indtagningsdelen. Så jeg vil prøve at lave en bikube efter din metode - med at have to omgange imellem udtagningerne og en omgang imellem indtagningerne.

  SvarSlet