lørdag den 21. oktober 2023

Snow Drop Headband

 

Jeg har strikket det før - pandebåndet med det fine mønster, jeg ikke følger helt efter planen. Men det er først nu tredje gang, det går op for mig, at selve maskebilledet som i min version er en halvpatent, efter opskriften nærmere er en slags broken rib møder halvpatent. 

 Det er fint med mig. Jeg er glad for det færdige resultat, og slap for halvdelen af vrangmaskerne. 

 





Det var Emilie der kom og spurgte om ikke jeg kunne nå at strikke et pandebånd i grøn, inden hun skulle til Fyn og Josefines fødselsdag. Det mente jeg godt jeg kunne, og blev færdig lige inden hun tog af sted, 

Derfor er billederne i virkeligheden lidt snyd. Det er nemlig ikke pandebåndet til Josefine der vises. Det er mit, som er helt magen til og strikket af det samme garn. Garn jeg i øvrigt farvede med grønne toner tidligere på året. 

Jeg tænker det er fint. 

Josefine blev glad, og den gave jeg troede var fra Emilie. viste sig at være fra mig. 

Der kan man bare se. 






Design: Snow Drop Headband af Along Avec Anna.


Garn: Chunky Alpaca fra Garnudsalg købt for længe siden. En gang var det råhvidt, siden blev det grønt. 

Jeg brugte 56 gram.



Pinde: 3.5 mm. Jeg brugte de lækre krondyrpinde jeg fik for længe siden, og glemmer jeg har. 


Størrelse: Jeg slog 19 masker op og gentog mønstret seks gange. Det blev lidt større end det jeg strikkede til mig selv. Det passede heldigvis, og så er alt jo godt. 



Bemærkninger: Det er tredje gang jeg strikker pandebåndet, og selvom jeg sjældent strikker det samme flere gange, var det overraskende hyggeligt. 

Som ved pandebåndet til mig, slog jeg 19 masker provisorisk op .- en smule mindre end opskriften, men det tykke garn skaber større masker og for at båndet ikke skulle blive for bredt, passede de 19 masker.

Jeg prøvede at følge diagrammet. Men jeg synes ikke det er pænt at strikke vrang sammen, altså gik jeg tilbage til mine modifikationer fra de to første versioner af pandebåndet og strikkede i stedet ret sammen. 

Jeg gentog mønstret seks gange, og syede enderne sammen til slut.

Som nævnt ovenfor har jeg muligvis ikke læst det overordnede maskebillede korrekt efter disgrammet. Skal jeg strikke  pandebåndet igen, gentager jeg alle mine fejl. 


Du kan se flere billeder af Emilie med mit pandebånd på Ravelry.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar