lørdag den 22. januar 2022

Year of Gnomes

 

Sarah fra Imagined Landscapes, som designer sjove nisser, har besluttet at i år skal vi strikke nisser. En hver måned. Først overvejede jeg det slet ikke, men sådan en lille nisse tager i virkeligheden ikke særlig lang tid at strikke. Og tænk på alt det garn jeg kan komme af med, tænk at ende med tolv nisser på rad til december og igen - hvor lang tid tager det lige at strikke sådan en lille nisse. 

Så jeg startede. Er ved at strikke den første lille nisse, der slet ikke bliver så lille. 

Jeg har samlet alle resterne af uld i supersoftgenren og strikker med dobbelt garn på pind 3. Det giver en lidt større nisse end egentlig beregnet. Det betyder også god brug af garn.
Pindene er af krondyrben. Jeg fik dem for efterhånden mange år siden, inden de dukkede op alle steder. Jeg bruger dem ikke så tit, men her skal de tages i brug. 

Jeg ved ikke om jeg strikker tre eller tolv. Emilie mener at har man sagt A, må man også sige B og forventer et større selskab til jul. Jeg er allerede usikker på om der er garn nok.Som kontravægt har jeg købt spændeskiver. De største jeg kunne få. en komma to millimeter tykke og tre en halv centimeter i diameter. Er der nok af dem, vejer de godt til. Der er hundrede i en æske. Jeg har lagt otte i bunden af kroppen. Det virker. Den står rigtig fint. 

Ideen er ikke min. Asli fortalte om spændeskiverne i sin seneste podcast. Runde, glatte og flade er de et godt bud til tunghed i bunden.


2 kommentarer:

  1. Kæft, hvor er det sjovt! Jeg holder 100% med Emilie. Har man sagt A må man også sige B......

    SvarSlet
    Svar
    1. Så satser jeg på at blive heppet på :)

      Slet