søndag den 10. marts 2019

Tutu


Endnu en omgang lyserød fylder blandt bunken af billeder.





Tutu: Et kort og stift balletskørt, der danner en krans om taljen på danseren.


Det lille balletskørt til Rose er endelig færdig. Det har faktisk været færdigt længe, men det tog mig tid at finde plads til fototagning og endnu længere at skrive om det.

Mohair bliver aldrig blandt mine foretrukne fibre. Jeg ved at mange snakker om følelsen af den blødeste sky. Jeg synes det stikker. Jo det er også blødt, men det stikker. Jeg håber Rose hører til dem, der føler blødhed, for med al den tid jeg har brugt på det, håber jeg sandelig det kommer til at blive brugt.

Lige nu ligger det og venter på at det bliver august og Rose fylder to. Så er gaven i hvert fald klar.





Og ligesom jeg ikke er imponeret af det færdige resultat af mohair, er jeg heller ikke afsindig vild med hele processen med strik af sytrådstyndt garn, der klæber til pindene. Jeg ved godt det er noget helt andet at strikke med, hvis det bruges som følgetråd, men jeg synes stadig en følgetråd har en tendens til at stikke.

Så mens mohair er blandt det ypperste for øjeblikket og alle strikker de blødeste skyer, uanset hvor jeg kigger hen, har jeg fået nok, og lader gerne alle de andre om de fine fibre.









Design: Tutu af Monika Sirna.


Garn: Emmebi Kiddy - mohair og nylon fundet blandt andres rester. Størstedelen er en meleret lilla, som desværre ikke rakte til hele skørtet. Derfor har begge underskørter brede striber af orange, mens det midterste skørt også måtte lade sig dekorere af en lyserød kant, de jeg slutteligt løb tør for garn.

Heldigvis kan man ikke umiddelbart se den orange - jeg synes ikke den er fantastisk. Men jeg kan godt lide tanken om at alt er genbrug.

Jeg endte med at bruge 96 gram - lige knap 1000 meter.


Pinde: 2,75, 3,75 og 4 mm - rundpinde. Langt hen ad vejen havde jeg en mindre pind på den afgivende side af rundpinden. Det lod maskerne passere lidt lettere på omgangen.


Størrelse: Todler





Bemærkninger: Jeg valgte den største mulighed og lagde 48 ekstra masker til, for at få så meget sus i skørtet som muligt. Det betød temmelig mange masker til sidst.

På yderskørtet brugte jeg kant nummer 1 - med huller. På de to underskørter strikkede jeg kant nummer 7 - miniflæse, dog uden perler.

Jeg har sat en knaphulselastik med en lille knap i livet, så skørtet kan vokse, som barnet gror.


Har du lyst til at se flere billeder af skørtet, kan det ses lige her på Ravery.





4 kommentarer:

  1. Det er rigtig fint og det skal Rose nok få sving i 😍
    Jeg har det ligesom dig, det der mohair stikker, strikkede for et par år siden en bluse hvor det var følgetråd til højlandsuld, den røg meget hurtigt op til min lokale Røde kors butik. Har stadig 3 ngl. Mohair liggende og nu ryger de altså samme vej 😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Trine, så er det godt andre kan lide det. Mon ikke dit garn får ben at gå på hos Røde kors :)

      Slet
  2. Det er virkelig flot!
    Jeg håber, hun kommer til at bruge det rigtig meget.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det håber jeg også :)

      Slet