lørdag den 19. januar 2019

babybukser


I torsdags lånte jeg Oscar, på vej hjem fra arbejde.

Ikke kun for at han kunne være model til de tre par bukser, jeg havde syet til ham, men også for at være sammen med ham.

Vi startede med at gå en lang tur. Eller det vil sige; jeg gik, Oscar lå i barnevognen og sov cirka samtlige halvanden time. Han var varm, da jeg tog ham op fra barnevognen, det kunne man ikke sige om mig.

Næste gang jeg låner ham og går en lang tur, skal jeg muligvis huske lidt varmere tøj.Nå, men vi legede model. Han gad heldigvis godt, og mine ønsker om perfekte billeder blev pakket noget sammen.

Senere lavede vi andre mere babyagtige aktiviteter - I ved, lege, skifte og spise. Da jeg pakkede ham sammen og trillede hjem igen, havde han fået nok af at ligge ned, og hylede temmelig insisterende indtil jeg satte ham op.

Vi havde hverken pude til at sidde behageligt op ad, eller andet, der kunne bruges til at stable en baby op. Jeg prøvede at overbevise ham om, at han ikke kan sidde selv, men det var han fuldstændig ligeglad med. Så jeg satte ham op, helt tilbage i liften med nedrullet kaleche.

Jeg tvivler på han sad særlig godt, men han blev siddende, var tilfreds, kiggede rundt og sagde ikke en lyd før vi nåede hjem og holdt stille lidt for længe. Det gider han nemlig heller ikke.


Og jeg tog fejl. Han kunne sagtens sidde. Det skal jeg faktisk ikke bestemme.

Design: Jeg fandt mønstret til babybukserne hos LaRaLil.


Stof: Jerseystoffer og matchende rib fra Stof og Stil.

Hvad jeg ikke vidste, men fik at vide af ekspedienten, var, at de to stoffer med stregtegnede dyr var helt nye, lige ankommet. Samme dag. Temmelig heldigt, tænkte jeg, for jeg synes det var dem, der var sødest.

Jeg ledte længe efter orange stof, men der var ikke rigtig noget, så det blev orange kanter. Ingen er nemlig i tvivl om, at Oscars yndlingsfarve er orange - så selvfølgelig skal han have det.

Når jeg engang begynder at købe garn at strikke små trøjer af, bliver orange nok også det første jeg går efter.

Jeg købte en halv meter af hver, og har nok til et par bukser mere af hver slags. Der er rigelig med rib tilbage. Men så behøver jeg ikke købe det næste gang... Hvis ellers farverne passer.


Størrelse: 62-68Bemærkninger: Jeg ville have lidt mere baggy bukser og tilføjede en centimeter til sidesømmen og nederst på benene, inden jeg klippede mønstret.

De to par fik lommer som beskrevet, det sidste par fik et par baglommer fordi der ikke var stof nok til de større forlommer (hvis der skulle være stof tilbage til et par mere).

Indeni syede jeg et foldet stykke bændel, som jeg skrev størrelse på - efter ide af Trine.

De sidder fint, men Amalie mener det vil være godt med næste størrelse, når jeg sætter mig ved maskinen igen.

Sikkert en god ide.

Specielt fordi det næppe bliver før næste måned.


Oscar virkede tilfreds.

4 kommentarer:

  1. Heldige Oscar, kan godt forstå han er tilfreds. Fine nye bukser og lang gåtur med farmor.

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, alt er som det skal være :)

      Slet