tirsdag den 1. januar 2019

Kransekage


Første januar er kommet og næsten gået, uden de store udsving.

Vi har sovet længe, gemt os i hjørnerne, og hygget hver især med det vi lige havde lyst til.





Pigerne har haft en skøn aften, og kom hjem længe efter jeg var faldet i søvn. Deres lager af cola er svundet i løbet af dagen, som de har tilbragt i Emilies seng med serier på fjernsynet og pizza leveret til døren. Helt som planlagt.

Vi har pakket gårsdagen væk, tilbage står fadet med kransekage. Det var måske også lidt i overkanten at bage af en hel pakke marcipan. Det er begrænset hvor meget kage to mennesker kan spise en nytårsaften. Specielt når kagen er fyldt med sukker og det bliver tydeligt hvor meget vi har skåret på sukkeret, når tænderne sættes i.

Som dagen er gået, er der alligevel svundet lidt i fadet. Godt det samme, for ingen af os har gidet tanken om at lave mad. Og hvis ikke man kan leve af kransekage en første januar, hvornår kan man så?

Jeg bagte efter opskriften fra Valdemarsro.dk. Helt klassisk og med tilsat økologisk nougat fra Irma. Det lå der en dag og fristede. Jeg troede egentlig det skulle med til jul i Jylland, men jeg glemte pakkerne herhjemme og så var det tanken om hjemmebagt kransekage dukkede op.







Halvdelen fik fyld af mandelnougat, den anden halvdel hasselnøddenougat. Den samme chokolade i bunden.

Slet ikke dårligt. Men altså meget sødt.

For at kende forskel blev den ene halvdel trekantet, den anden rund.

Måske jeg kan finde en alternativ opskrift næste år. For det er ikke svært at bage kransekage.

Det kunne også være jeg skulle overveje noget rigtig mad - min mave begynder at rumle.




2 kommentarer:

  1. Lige den opskrift bruger jeg også, jeg putter så frysetørrede hindbær eller jordbær i, det giver en fin syrlighed til det søde marcipan.
    Godt nytår til jer

    SvarSlet