søndag den 8. april 2018

Varme futter


Tredie gang var lykkens gang.

Havde jeg strikket de små futter på det rigtige pindestørrelse, havde jeg muligvis ikke skulle gennem tre størrelser, før jeg nåede en størrelse, som Rose kunne passe - men så havde hun heller ikke haft varme om fødderne til det næste års tid - sådan cirka.

De små firkantede futter fra Tusindfryd, er superhyggelige at strikke, og de tre par var hurtigt lavede.

Men skal jeg strikke en anden gang, vil jeg nok vælge den rigtige størrelse pind og lidt mere fasthed om fødderne.Design: Tusindfryds varme fusser af PixenDk.


Garn: Pernilla fra Filcolana, 100 % uld og rester fra Fiddelhead Mittens. Brugt så den største rest gik til de største futter osv...

Farverne hedder Dark Chocolate, Nougat og Oatmeal.

Der gik henholdsvis 32, 37 og 47 gram til hvert par.


Pinde: 3½ mm strømpepinde. (det skulle have været 3 mm!)


Størrelse: 3 - 6 mdr, 6 - 9 mdr og 9 - 12 mdr. I omvendt rækkefølge.

Bemærkninger: Først strikkede jeg som sagt på den forkerte pind... men det gør hverken fra eller til i forhold til opskriften, som er helt fin og nem at følge - selvom jeg siden har hørt noget andet...

Jeg strikkede 10 centimeter rib på samtlige størrelser.

Når ribben er strikket, maskerne fordelt og de første omgange retriller er strikkede, står der i opskriften at garnet skal klippes og bruges et andet sted - for senere at sættes til nøjagtigt samme sted igen. Det synes jeg var fjollet, lod garnet være og brugte den anden ende af nøglet til at strikke ud over foden, inden der der skulle klippes og den gamle tråd tages op igen.

Jeg syede maskerne under foden sammen med maskesting. Her er det vigtigt at være opmærksom på at der skal syes vrangmasker. Jeg synes det ville være synd med en sammenstrik og medfølgende buler under foden. Jeg ville synes det var irriterende. Det er muligt babyer synes noget andet.

Har du lyst til at se flere billeder af futterne, kan den ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Oh my goodness! Those are absolutely adorable!! Love the neutral color palette!

    SvarSlet