onsdag den 18. april 2018

My #1


Jeg har en plan om et tæppe. Eller jeg drømmer om et tæppe. Eller jeg så engang et billede. Et billede, jeg ikke kan glemme.

Drømmen om tæppet på billedet kræver rester af strømpegarn i rå mængder. Derfor har jeg en plan om strømpestrikning. Sådan en plan, der både kan give smukke strømper og i sidste ende et smukt tæppe med masser af historie.

Down the rabbit hole. Et udtryk for tæpper lavet af rester. Jeg har set dem strikket, hæklet, store, små, grimme og smukke mellem hinanden. Billedet jeg så, lagrede sig som et af de smukke - og min første mellemkomst med udtrykket.

Jeg tvivler på at blogejerindens tæppe er færdigt - hun har ikke vist billeder siden, og jeg følger ellers troligt med. Jeg forventer også at mit tæppe vil tage årevis at frembringe, for så mange strømpegarnsrester kan jeg slet ikke akkumulere på et enkelt år, og det er heller ikke vigtigt at blive hurtigt færdigt. Det må gerne blive et evighedsprojekt.

Endda et nyt evighedsprojekt, hvis jeg lige får det igangværende færdigt først...
Det venter stadig.Med til planen hører lækkert strømpegarn. Masser af lækkert strømpegarn. Det ypperste og skønneste og smukkeste jeg kan få fat i. Og hvorfor ikke henlægge sommerferiens besøg i garnbutikker til jagt på lækkert strømpegarn.

Vi snakker Belgien. Jeg ved ikke om det er der, vi ender. Men mon ikke belgiske garnbutikker kunne ligge inde med spændende strømpegarn, der ikke fåes hvor som helst? Jeg vil gerne tro det, og samtidig have en grund til at købe noget garn. Jeg ender altid uden.

Nå, men tilbage til strømperne.

Design: My #1 af Ann-Britt Eklund.


Garn: Trask fra Cleo-Garn i farven Patina.

Der gik 70 gram til et par.


Pinde: 2½ mm - jeg strikker på 15 cm, firkantede strømpepinde af træ.


Størrelse: Opskriften var one-size. Jeg tror, jeg er ved at lære, at jeg sjældent holder strikkefastheden på så tynde pinde, og har brug for færre masker end 64 - så næste gang der ikke findes mindre, må jeg selv til at regne.

Bemærkninger: Opskriften er på svensk. Ikke at det gjorde nogen forskel, jeg vidste egentlig godt hvad der skulle stå, og det var også først da jeg begyndte at overveje hvad de enkelte ord betød, at jeg blev en lille smule forvirret.

Svenske opskrifter er ikke svære at forstå, der er bare nogle ord, der er tilpas anderledes til at kunne skabe forvirring. Men lad være at tænke for meget, så virker alting - eller slå ordene op, så giver alting mening.

I øvrigt er jeg ret vild med at mønsterdetaljen ned over hælen, er den samme som afslutter mønstret hen over foden.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Hvis du følger hende på instagram hun har lagt fremskridtet på tæppe på i marts, så der sker stadig lidt, de er så fede de tæpper men med et par strømper hvert 3-4år bliver det ikke hos mig der kommer sådan et

    SvarSlet
    Svar
    1. Gitte jeg satser på et par hvert anden-tredie-fjerde måned. Så er der håb om en lille smule fremskridt :)

      Slet