mandag den 16. april 2018

Tid til tomater


Der er A-uge på skolen. A for anderledes.

A-uger betyder tid til fordybelse, andre muligheder og plads til andet end hverdagens matematikopgaver og danske stile.

A-uger betyder også omlægning af timer, planlægning på tværs af klasser, trin eller noget tredie.

For mig har det betydet at dagen har været brugt sammen med lærere og elever i 7. og 8. De to ordblindeklasser er slået sammen i denne uge, de skal lave plantekasser, forspire og så. De skal forberede senere madlavning og måske lokke bier til. Vi drømmer stadig om egne bikolonier på skolen. Det kommer nok en gang.

I dag nåede de at beslutte hvor deres plantekasser skal stå, at folde potter af avispair og så de planter, der skal forspire i vindueskarmene.

Jeg stod for det med avispotterne. Vi lagde ud med tomme flasker, rullet papir og foldede ender, der ikke for alles vedkommende gav flade bunde. Så kan det være svært for potter at stå - selv når de bliver fyldt med jord.

Vi Googlede, fandt videoer på youtube, den ene greb den anden og pludselig dukkede en opskrift på foldede firkantede potter op. Det viste sig at være nemt. Så nemt at flere foldede mere end en. Andre fortsatte med de rullede, fandt egne veje og fik dem til at fungere.

De foldede potter var så nemme - og tilpas hyggelige - at jeg gik hjem og foldede potter nok til at så de nyligt indkøbte tomatfrø, som vi muligvis er håbløst bagefter at skulle have sået. Vi skyder skylden på foråret der forsvandt, vinteren der ingen ende havde og sneen der nægtede at forsvinde.

Nu er der potter fulde af tomatfrø.

Om de bliver til noget er en hel anden sag.


2 kommentarer:

 1. Dine tomater kan sagtens nå at blive til noget, jeg har også kun lige sået de sidste. De vokser bare så meget hurtigere nu hvor der er mere lys og varme. Det er kun godt hvis de ikke bliver for lange og blege. God fornøjelse med dem. Knus og forårshilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Jensen, vi er stadig novicer ud i havebrug. men vi lærer nyt hvert år, og sidste kom er tomater, selvom vi også var sent på den dengang :)

   Slet