fredag den 4. februar 2011

Dessertplanerjanuar 2011


Jeg har nogen dejlige kolleger, som jeg sammen med mere end en gang, har haft fantastiske aftener med sjov, snak, skæg og ballade.
For ikke mere end tre dage siden fik den ene den tanke, at det efterhånden er temmelig længe siden vi sidst har haft en aften sammen. Inden tanken var nået meget længere, viste det sig, at skulle vi inden for overskuelig tid arrangere noget fælles, skal det være i aften.
Som sagt – så gjort.
Et par stykker har besluttet at middagen består af kylling og kartofler. En anden har sat sig på salaten og jeg fik opgaven at lave dessert. Vi vil overraskes lød det flere sider, så hverken citronfromage eller den lækre chokolademouse duer – det er prøvet, og selvom begge dele helt sikkert vi falde i god jord, er der ikke meget overraskelse over foretagenet.
Men hvad så? Jeg har tænkt uden at finde det helt rigtige. Det skal ikke være noget stort – blev der sagt, men det kan jo godt være lækkert.
Da jeg vågnede i morges vidste jeg præcis hvad jeg skal lave. Jeg spurgte Anders og han mente vist det var en helt igennem god ide. Faktisk lød replikskiftet noget nær:

Mig: Kan du huske den der kage, jeg vistnok scorede dig med?
Anders: Ja! Den har jeg spurgt efter flere gange. 
Mig: Tror du ikke den vil være god som dessert i aften, med noget til?
Anders: Hvorfor er der kun noget til, når det er de andre der skal have… :( ?

Hvorefter han gav mig ret i, at det kunne være en rigtig god ide. Kagen er forøvrigt en chokoladekage af de gode. Bragt på bagsiden af Politiken engang for mange år siden. Så vidt jeg husker en vinderkage fra en konditorkonkurrence.
Når jeg finder opskriften og har bagt kagen – med et billede til følge (hvis jeg i kampens hede husker det) får I også opskriften, for umiddelbart tror jeg gerne, jeg må bringe den her.
Så lige nu skal jeg finde en opskrift, men først skal jeg vist lige en tur ud af huset sammen med Tøsebarnet, der har en aftale med en læge om godt en halv time…

2 kommentarer:

  1. All i can say is that you just made a really nice picture here. Congratulations.

    SvarSlet
  2. Thanks, I find it interesting to find small motifs in the nature :)

    SvarSlet