søndag den 13. februar 2011

Den blå hobbit


Ugen var ganske ny, da jeg tog mod byen med tre drenge. Drenge med drømme om små figurer, spil, maling og åben krig.

Målet for turen var Games Workshop, hvor drengedrømme for alle aldre har masser af mulighed for udfoldelse.

Games Workshop er en af de mindste butikker jeg kender. Gemt i kælderetagen mellem Nørreport station og Kultorvet, har de i mange år været leveringsdygtige i bittesmå figurer og alt det der hører til.

Alle de små figurer er dele til et spil. Spillet hedder Warhammer og går i al sin enkelthed ud på med terninger og de små figurer at bekæmpe fjenden og vinde det halve kongerige.

Men det er ikke bare et spil, for inden der kan spilles skal der males. Hver eneste spiller opbygger sin egen hær af figurer støbt i plastik og tin. Hæren består af mange enkeltdele, der hver især har sine egne personligheder og træk. Alting tælles op i point inden kampen kan gå i gang, og det er helt umuligt at spille med figurer, der ikke er malede.


warhammer


I den lille butik bugner væggene med figurer i alle udforminger, for der findes ikke kun een hær. De findes i alle udforminger. Elvere, gnomer, orcer, fremtidsrobotter, rotter, træfolk, skeletter, indianerligende, Ringenes Herre eller middelalderhære er alle valgmuligheder. De enkelte hære kan ikke umiddelbart blandes, selvom der findes elementer, der kan bruges i flere sammenhænge.

Kassearealet fylder en del, men alligevel er der også blevet plads til et stort spillebord med mulighed for at lære eller på bestemte dage møde op med egne hære og spille mod andre. Midt i lokalet står et lille bord med plads til at lære at male.

Det hele var vores mål. Først fik vi lov at male, vi fik gode råd og alle spørgsmål blev besvaret, for drengene i butikken er så fyldte med tålmodighed at ingen spørgsmål er forkerte. Da maleseancen var overstået fik vi lov at spille.

Elevere mod en rottehær, der blev fejet totalt af banen, da vores elvergeneral på ryggen af en grif flænsede de flygtende rotter.

Tre meget glade drenge sad i toget på vej hjem og ønskede brændende at turen kunne gentages – helst dagen efter.

Og mig - jeg valgte at male min udleverede hobbit blå. Helt rigtigt er det vist ikke – som vores hjælper udtalte det: Den er noget usædvanlig.. men flot!


hobbit

hobbit

2 kommentarer:

 1. En hobbit der er smølfet blå!

  I vores fritter og klub er Warhammer også noget, der virkelig optager drengene. Og de store fra 9. klasse er ikke større end at de kan hygge sig med de små i 2.-3. klasse om Warhammer. Maler, spiller og knytter bånd.

  Min venindes store søn på 18 har et Warhammerbord, der næsten fylder hele hans værelse. Man bliver vist aldrig for gammel :)

  SvarSlet
 2. Mette. jeg tror heller ikke man nogensinde bliver for gammel. Der er så mange elementer i spillet, fordi det ikke bare er et spil, men også opbygningen af spillet.

  Vi har også i en periode forsøgt med maling i klubben, men det løb ud i sandet. Jeg tror det er på tide at prøve igen :)

  SvarSlet