søndag den 17. november 2019

Hermiones Everyday Socks


Da vi i sommers var i Bremen og tog halvvejs til Bremerhaven i jagten på Ubådsbunkeren, stoppede vi på hjemvejen i Vegesack og besøgte den fine, delvise interiør- delvise garnbutik, Wollzeit.

De havde desværre ikke uspundne fibre, som ellers var det jeg gik efter, men de havde smukt garn, og jeg kom derfra med det mest farverige strømpegarn jeg nogensinde har købt - måske faktisk det mest farverige garn, jeg nogensinde har ejet.

Det var faktisk lidt grænseoverskridende. Men det var så smukt da det lå der, pænt præsenteret i et fed. Jeg vidste godt at farveskiftene ville være korte. Jeg vidste godt at det ville gøre sig bedst i en hel glatstrikket strømpe, men jeg synes glatstrikkede strømper er temmelig kedelige. Der skal helst ske noget - bare en lille smule.

Så jeg kom i tanke om Hermione's Everyday Socks, som jeg har kigget på et par gange, men oftest afskrevet som lidt for kedelige til mit strømpestrik.

Jeg er tilbøjelig til at mene jeg skulle have holdt mig til det glatstrikkede, men jeg synes faktisk også det færdige resultat er rigtig fint.

Og så der er endnu en rest til det hæklede tæppe, som ærlig talt ikke får megen opmærksomhed for tiden.Design: Hermione's Everyday Socks af Erica Lueder.


Garn: Håndfarvet Drachenwolle Sockenwolle i blå, grøn og lilla. Farven hedder sikkert noget, men det betyder jeg ikke kunne gennemskue etiketten.

De færdige strømper vejer 72 gram.


Pinde: 2½ mm AddiCraSyTrio - et pindesæt jeg er blevet ret glad for.


Størrelse: 39 - eller så de passer til min fod.

Bemærkninger: Jeg fulgte opskriften til jeg nåede hælen. Herfra brugte jeg mønstergentagelsen på oversiden af strømpen, og gjorde ellers som jeg fandt for godt.

Jeg startede med en Fish Lips Kiss Heel, fordi jeg har haft lyst til at prøve den af. Jeg strikkede glat over hælmaskerne og 2½ gange mønster over oversiden af foden, inden selve hælen.

Ned over foden tog jeg 8 masker ind i hver side på hver 4. pind skiftesvis på undersiden og oversiden af foden. Jeg synes der var for mange masker, til at sidde pænt over foden og ligesom jeg plejer at tage flere masker ind end forventet på en almindelig hæl med flap tog jeg derfor også ekstra ind her.

Jeg strikkede tåen helt som jeg plejer, med en spids tå, der passer mine tæer.


De sidder overraskende godt på foden, og jeg kunne godt blive forfalden til den type hæl, omend jeg tror der er rum til forbedring. Så mere strømpestrik, så jeg kan lege med hæle...


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Virkelig flotte. Og er det virkelig dit mest farverige strømpegarn? Det havde jeg slet ikke forestillet mig. Synes ellers du har mange farver!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det var græmnseoverskridende at strikke med et garn, der havde så korte farvesekvenser. Det får mig til at synes det er det mest farverige :)

      Slet