fredag den 22. november 2019

Julestrømper


Josefine - Emilies efterskolekammerat, kone, hjerteveninde og allerbedste ven - er i USA. Kentucky nærmere bestemt, som aupair hos en familie, der er delvis dansk og ønskede en større sproglig forståelse for deres børn.





Heldigvis findes der gratis onlinetjenester, så tøserne stort set dagligt får deres behov for kontakt dækket. I slutningen af februar er et år ved at være slut, og turen ska afsluttes med et roadtrip sydpå gennem en flok sydstater mod Florida og Key West.

Emilie og Olivia har sparet sammen, billetten er købt og hotelovernatning ved ankomsten er der styr på, mens Josefine står for den mere lokale logistik. Noget med leje af en bil, for eksempel.

Men først er der julen. Cirka siden jeg lærte Josefine at kende, har hun sukket efter hjemmestrikkede julestrømper. Flere tykke par sokker er gået hendes vej og bliver alle brugt, men de tynde lange julestrømper mangler hun stadig.

Josefine er glad for jul, og det var faktisk et at de mest alvorlige punkter i forhold til at rejse ud. Kunne hun undvære familien i december? Jeg tænker hun kan, og da Emilie begyndte at tale om julede strømper, måtte jeg indrømme at skulle det være, var i år det helt rigtige tidspunkt.





Det føles som om de har været undervejs længe. I realiteten tog det ikke meget over en uge at strikke dem. Til gengæld gik der lang tid, fra jeg købte garnet, til jeg slog op.

Nu er de pakkede, sammen med indkøb af savnede lyksaligheder, i form af sovs i pulverform og lakrids med tilstrækkelig salmiak. I morgen bliver det hele sendt af sted og jeg er ret sikker på at det hjemlige tøsebarn glæder sig vildt til at høre om modtagelsen.

Jeg er i hvert fald sikker på, jeg nok skal høre nærmere.










Design: Stribede strømper til knæet efter egen opfindelse.


Garn: Et rødt nøgle Arwetta fra Filcolana og grå og grøn Jawool fra Lang Yarns.

Det er første gang jeg har strikket med både det ene og det andet, og trods fancy medfølgende styrketråd til hæle i Jawool garnet, vinder Arwetta med flere længder.

Løbelængden er den samme på begge garner, men Arwettaen virker tykkere og bliver pænere strikket op, mens Jawool blev noget slasket i oplevelsen.

De færdige strømper vejer 131 gram. Jeg brugte rub og stub af det røde og det grå, mens det grønne fylder noget mindre i det færdige strik.


Pinde: 2½ mm AddiCraSyTrio. De virker for mig.


Størrelse: Josefine har lige som både Emilie og jeg brede lægge, og en lidt længere fod end min. cirka str 40 - mente Emilie. Altså strikkede jeg en lidt for lang fod, og brugte egne ben til at måle efter.





Bemærkninger: Jeg havde egentlig en ide om at den grønne skulle med i stribeformationen, men Emilie ville det anderledes, og så fik hun lov at bestemme.

Beslutningen om et lille vævestrikmønster ved farveovergangene, fik hun dog ikke lov at røre ved. Jeg tog hver anden maske løst af med garnet bag arbejdet på første pind af hvert farveskift på hele benet og på oversiden af foden.

Jeg startede med 108 masker, for at sikre at det lille farveskiftemønster ikke ville blive trukket ud og ikke til at se i de færdige strømper. Efter 15 pinde rib, lavede jeg en række huller og fortsatte med striber. Striberne er hver 15 pinde brede.

Efter to striber begyndte jeg indtag midt bag på hver 3. pind til jeg havde 64 masker.

Efter i alt 9 striber strikkede jeg hæl.





Hælen er en videreudvikling af Fish Lips Kiss Heel, som jeg tror jeg kan blive rigtig glad for. Jeg strikkede en minihælflap over fjorten pinde, inden Fiskekyssehælen og samlede 7 masker op på hver side af den lille hælflap, som jeg derefter tog ind ganske som på en almindelig hæl med hælflap.

Jeg brugte forstærkningstråden i hælen, og opnåede muligvis et stærkere resultat, men også stoflighed der matcher Arwetta bedre.

Tåen valgte jeg at slutte med maskesting, fordi Josefines tæer vistnok passer bedre til den type aflukning.

For at gøre strømperne ekstra julede blev de afsluttede med en rød sløjfe gennem hulrækken øverst og tre bjælder i forening på hver strømpe.

Sløjfe og bjælder var endnu ikke sat på, da vi tog billeder i sidste uge. Jeg prøvede i morges i gråvejr, inden arbejde og Emilies mulighed for at pakke ind - derfor de lidt slørede billeder med sløjfer.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravery.





4 kommentarer:

  1. Flotte strømper, men det er hælen interessen samler sig om, den må jeg prøve

    SvarSlet
    Svar
    1. Sigrid, jeg kan rigtig godt lide den gammeldags hæl med flap. Jeg synes den ser pænest ud. Jeg må bare konstatere at den her sidder bedre på min fod.
      Så: Prøv det :)

      Slet
  2. De er SÅ fede! De passer jo perfekt, og jeg er ret vild med striberne.
    Hælen lyder også spændende og ser rimeligt god ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, den er også temmelig nem, når det der kaldes dobbeltmasker sidder på rygraden :)

      Slet