torsdag den 21. november 2019

Tanker og billedeblokader


Regler kan hurtigt blive rigide.

Billeder for eksempel og GDPR. I vores nyhedsbreve, i vores foldere, på hjemmesider, opslagstavler og andre af den slags steder, har juriststanden besluttet, efter grundig overvejelse, at børn ikke må figurere.

Ingen børn, ingen ben, ingen fingre, ører eller halve næser. Ingen børn. Punktum.

Heller ikke selvom forældrene skulle komme og give lov, helt af sig selv.





Jeg tænker vi vender tilbage til tegninger. Og forsøger alligevel at tænke over hvordan billeder kan blive en smule spændende uden mennesker til at fortælle en historie.

Vognene ude i skolegården ser bare forladte ud - til trods for at der er børn bag mig. En voksenhånd i gryden med ækelheder til halloweenfesten er bare ikke det samme.


Det betyder at jeg ikke tager så mange billeder som jeg plejer. Selv til blogbrug kan jeg mærke at en blokade sætter ind. Også selvom jeg tit bruger billeder uden mennesker, og det tidligere har fungeret fint.

Tanker tænkes, det er gråt udenfor og inde er julen så småt ved at finde vej.





I dag kom pulsen op, da gryden med lysmasse kogte tør, brandalarmen gik i gang, og jeg påtog mig opgaven med at være den pinlige, der ikke havde haft tilstrækkelig opsyn.

Jeg troede de kunne. Det kunne de ikke.

Nu er lysproduktionen pakket væk, til der er tid til at være med. Til der ikke er helt så velbesøgt på Hobby og ikke helt så mange har brug for hjælp.

Vi når det en anden gang.

Tænker jeg, mens det ærgrer mig lidt at det tidligere godt kunne lade sig gøre.





2 kommentarer:

  1. Ja, det er noget mærkeligt noget, det med dataloven. Det er jo meget smart, men det virker ikke helt som om den beskytter der hvor den skal. Altså - pædofile finder klip på youtube, teenagere får delt nøgenbilleder og har frygtelig svært ved at få dem fjernet igen, kommuner sender cpr-numre ud.
    Men du tager nu nogle flotte billeder. Børn eller ej!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Christunte :)
      Faktisk synes jeg det er en spændende udfordring - at tage billeder der viser noget, som kunne have været nemmere vist med børn. Det kræver lige lidt tankevirksomhed.

      Slet