torsdag den 29. august 2019

Garndekoration


Når vi er ude at rejse, kigger jeg altid efter garnbutikker. Jeg køber sjældent noget, og jeg er åbenbart også svær at imponere.



Wollness by Claudia, Fleischhauerstraße 29, Lubeck


I Lübeck fandt vi to garnbutikker. Ingen af dem var specielt spændende. Måske fordi jeg ikke var interesseret. Den ene var lukket, da vi gik forbi og jeg nøjedes med at kigge ind. Den anden var åben, jeg var inde, men hurtigt ude igen.

Jeg kunne muligvis have fundet noget spændende, hvis jeg havde forsøgt. Men i virkeligheden havde jeg hverken brug for garn, lyst til at slæbe det hjem eller den store lyst til at kigge efter. Havde de tre parametre været anderledes, havde jeg muligvis gjort lidt mere for det.



Wollkorb, Hüxstraße 123, Lübeck


Men - og det skal siges. De havde begge nogle meget fine garnrelaterede dekorationer uden for butikken.

Jeg endte faktisk med at købe et enkelt fed garn på turen. Det var ikke i Lübeck, men i en lille by mellem Bremen og Bremerhaven, den dag vi var ude og se på ubådsbunkeren.

Den eneste grund til at vi var forbi den lille butik i Vegesack var fordi jeg ledte efter fibre til at spinde, frem for spundne fibre. Det var ikke let at finde. Jeg fandt ikke noget, men butikken i Vegesack, der ud over et bredt udvalg af Isagergarn og andre lækre sager også var fyldt med tingeltangel og interiør, havde tidligere ført spindefibre. Der var bare ikke salg i det.

Jeg endte med et fed strømpegarn, fra Drachenwolle, i langt flere farver end jeg normalt bryder mig om. Det skal blive til strømper, og resterne til det hæklede tæppe af strømepegarnsrester. Det har ligget siden vi kom hjem.





Jeg har en ide om, at de næste strømper skal være af netop det garn. Om det er de mange farver, der alligevel intimiderer mig lidt, som betyder at jeg endnu ikke har slået op, kan jeg ikke rigtig gennemskue.

Til gengæld er jeg helt med på at gennemskue, at grunden til min manglende lyst til at se på garn, handlede om en større lyst til at finde uld til spinding - noget der ikke rigtig lod sig gøre. Det hvor vi var.





2 kommentarer:

  1. Det er ellers noget flot garn! Jeg synes oftest jeg bliver positivt overrasket, når jeg har sådan noget garn. Det bliver noget striber i de fine farver, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på bundtet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, jeg har det modsat. Jeg synes tit det er så flot, når det ligger som et fed, men bliver noget rod, når jeg strikker.
      Jeg tænker alligevel at det kan blive nogle rigtig fine strømper :)

      Slet