onsdag den 29. maj 2019

Yarn Along - Uge 22


Jeg er normalt ikke at betegne som monogam, når det handler om strik. Men siden jeg begyndte at spinde, har jeg holdt mig til et projekt ad gangen. Cirka.

Det er ikke sikkert det hænger sammen.


Med et enkelt projekt ad gange, har jeg pludselig afsluttet flere ting, der har ligget længe. Anders hjalp med et par billeder i eftermiddags, så måske der endda er et par fremvisninger i sigte.

Lige nu står rokken stille. Jeg hentede bivoks fra pakkeboksen på vej hjem, og går lidt rundt om mig selv, inden jeg klar til at give den lille maskine en større omgang.

Imens har jeg andre projekter at kaste mig over. Et hemmeligt projekt ser dagens lys og jeg har opdaget podcasts. De er glimrende at have kørende, når jeg strikker. Jeg ser lidt rundt omkring og overvejer for og imod. Det er ikke alle, der er lige spændende.

Jeg startede med Flammende Pinde, og synes generelt at det er langt mere spændende med temaer og ud af huset, end endeløs snak om færdige og igangværende projekter.















Læse:

Historien om Nicky og Peter har lange tråde ud i samfundsdebatten, som jeg ærlig talt finder lidt kedeligt. Når jeg læser skønlitteratur vil jeg hellere underholdes end overveje politik og folkefærd. Det gør jeg på andre tidspunkter.

Det betyder at historien bliver lang at læse, og jeg tager mig selv i at blive utålmodig efter de sider hvor selve historien ruller sig ud. Når den så ruller sig ud, synes jeg den lægger op til noget spændende, og jeg læser utålmodigt videre over de mindre spændende sider.

På sene dage - altså når jeg går for sent i seng, og det gør jeg tit - falder jeg hurtigt hen, med bogen åben, hvis ikke siderne åbenbarer den interessante del af historien.

Så kan det godt komme til at tage lang tid at læse mig gennem hele bogen...


Strikke:

Det er efterhånden længe siden jeg slog op til et par mønsterstrikkede vanter. Da jeg samlede dem op den anden dag, var jeg ikke nået meget længere end lige over tomlen på den første. Nu er jeg langt på den anden.

Jeg var muligvis lidt for hurtig da jeg lukkede den første af, for selvom det er tydeligt at de vil blive for lange hvis jeg følger mønstret, skal de heller ikke være en hel mønsterrapport kortere.

Jeg prøver af på nummer to, inden jeg piller den første op og strikker aflukningen om. Hvordan jeg får mønstret til at passe er jeg ikke helt klar over. Når jeg bliver nødt til at strikke videre og lukke af midt i det hele, og det alligevel helst skal passe pænt sammen.

På tomlen har jeg allerede besluttet at jeg starter lidt længere oppe på mønstret, så bør den kunne lukkes af efter mønstret, når jeg når dertil.

Jeg synes jeg bliver bedre til det der mønsterstrik med to tråde. Bedre men på ingen måde fantastisk.





4 kommentarer:

  1. Jeg er også vild med Flammende pinde, hun er levende, sprudlende og sjov - du har ret i det med de endeløse fremvisninger, men jeg ser dem nu alligevel, der er ikke så mange danske at vælge i mellem, og jeg kan bedst lide dem på dansk, selv om jeg selvfølgelig forstår engelsk, og ser garnfarvningsvideoer på Youtube med stor fornøjelse, eller jeg gjorde, da jeg farvede.
    Dit strik i grønt og blåt er rigtig flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Helle, jeg tjekkede op på podcasts om spinning.. dem er der også mange af, men vist kun på engelsk. Jeg bliver nok nødt til at kigge på dem :)

      Slet
  2. - den Jussi-bog har jeg ikke læse, jeg tror, at jeg sprang over, da jeg havde læst bagsiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Helle, der er ikke så meget krimi over den, men jeg tog den med, da vi tømte min fars hus, så jeg synes næsten jeg er nødt til at læse den :)

      Slet