torsdag den 23. maj 2019

Det grønne folkemøde


I forbindelse med skolens grønne profil, opstod ideen om et folkemøde. Planer blev lagt og sidste år løb det første af slagsen af stablen.

I dag afholdt vi nummer to - så nu er det en tradition!

Alle klasser har op til dagen arbejdet med bæredygtighed, miljø og grønt på kryds og tværs, og ender på dagen op med at vise det frem de har arbejdet med.

De er gode og vil vildt gerne vise frem. Der var teater på en ny måde, mellem publikum og med fokus på vores jord. Der var boder med klistermærker, insekthoteller, plastikfremstilling, plantejagt, quiz, affaldsløb og alt muligt andet.

Det var ikke kun eleverne der viste frem og solgte til gode tiltag på skolen (Vi sparer vist nok stadig sammen til en bålhytte). Også udefra kom aktører og fortalte om haver, maver, hjorte og hvordan man kan hacke alt det grønne.

I 4A har vi plantet tomater. Desværre er de ikke blevet så store. Vi tror nok at jorden de blev plantet i, var af den forkerte slags. I hvert fald var chilierne 4B har plantet - og pottet om i bedre jord - meget pænere og større at se på.

De solgte alligevel, og jeg så mange forældre gå med de små avispotter, som specielt pigerne er blevet rigtig gode til at folde. Jeg tror nærmest de kan i søvne.

På personalesiden har det grønne udvalg besluttet at vi skal spare på opvasken og alle personaler har derfor gennem de sidste uger malet deres egen kop, og jeg har gået i pendulfart mellem lærerværelset og klubben - hvor vi har flere ovne - for at sørge for hærdning, så kopperne holder.Vi synes det var så god en ide, at også deltagerne på dagens folkemøde skulle have muligheden for egen kop med egen dekoration. Deltagerne tog godt imod, og der blev malet mange fine kopper.

De to store borde-bænkesæt vi havde bakset på plads var fyldte gennem hele arrangementet. Jeg tror, at havde vi haft mere plads, havde der været endnu flere, der ville male kopper.

En halv time efter lukketid, var alting ryddet op, og stort set alle spor efter dagens festivitas væk.


I morgen går det løs igen, når niende klasserne har sidste skoledag, med revy, vandkamp og fodbold mod de voksne.

Det skal nok blive sjovt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar