lørdag den 21. maj 2011

På nye veje


Lørdagen er brugt godt. Jeg har bagt og læst og strikket lidt ind imellem.

Emilie havde brug for søvn og har haft det fint hele dagen. En tur til Centret og assorterede butikker bragte en smule nyt til husholdningen. Nye ingredienser og ting jeg ikke tidligere troede jeg nogensinde ville bruge i min madlavning.


VLUU L210 / Samsung L210


Jeg på vej mod noget nyt. Mod nye måder at tænke mad, at tænke livsstil. Det føles rigtigt. Måske ender jeg tilbage hvor alting er trygt, men lige nu er jeg drejet ned ad nye gader, mod ny energi og en pludselig opstået lyst til at lave mad.

Jeg har også tabt mig. Ikke så meget at det kan ses. Men energien – det er helt vildt. Det er længe siden jeg har oplevet så meget energi. Og selvom jeg er sulten hele tiden, føles det alligevel rigtigt, og jeg er sikker på det er godt for min krop.

Jeg har spist kål, så det står mig ud af ørerne. Men kål og grøntsager mætter på en anden måde end brød og kartofler. Og så er det jeg bliver sulten. Jeg har aldrig spist så meget, som jeg har stoppet indenbords i løbet af de sidste uger. Jeg har aldrig pruttet så meget som de første dages indtag afstedkom. Og lugtet! Det ser heldigvis ud til at være slut nu. Meget hurtigere end jeg umiddelbart havde forventet.

Mens jeg sad på altanen med bog og strikketøj slog en tanke pludselig rod. En tanke der bagte mig ti år tilbage i tiden. Til dengang jeg med frihedsfølelse tog hul på et nyt kapitel som enlig mor og alene om alle beslutninger.

Bedsteveninden og jeg opsøgte en håndlæser. Det var en intens oplevelse. I løbet af ingen tid, sagde hun ting, der var så præcise at jeg overvældet tog imod det hele. Hun sagde kun gode ting, ville ikke tale om død og ødelæggelse, men gerne om frustrationer og måder at komme videre.

Det var dengang hun fortalte, at når jeg bliver omkring fyrre, vil jeg tage mit liv op til revision og gå nye veje. Vi har gennem årene tit snakket om hvad det var, der skulle ske og om der nogensinde ville ske noget.

Lige der på altanen, omgivet af bog og strikketøj, gik det lige op for mig, at om mindre end tre uger fylder jeg fyrre.

6 kommentarer:

 1. Måske skal du være haveejer...
  Du kaster dig ud i en nytte-/kolonihave, så du selv kan dyrke din kål - og prutte i naturen i stedet for lejligheden... ;)

  ~ Karina

  SvarSlet
 2. Det lyder utroligt spændende og jeg er glad for at jeg er en del af dit liv og får lov at se hvad fremtiden bringer for dig :-)

  Glæder mig også til at fejre dig søde veninde.
  Mange knus
  Henriette

  PS: Får man en ønskeliste snart mon??? ;))

  SvarSlet
 3. Det synes jeg også Miri :)

  Jeg er ikke helt sikker på værdien af mine grønne fingre, men ellers en rigtig god ide, Karina :)

  Tak Henriette. Du er ikke den eneste der har spurgt, så jeg har lavet en siden med ønsker - du finder link til den nederst i sidebaren :)

  SvarSlet
 4. Hihi sikken et sjovt indlæg og jo det lyder som om du er godt i gang med at indfri forudsigelsen om at du vil ændre noget i dit liv og at det skulle være her lige før du fylder fyrre, det er nok ikke helt tilfældigt, men måske din underbevidsthed, som har arbejdet uden at du tænkte over det. og så et stort tillykke på forskud i anledning af dagen, du kan roligt glæde dig. Det er dejligt at være i fyrrerne !

  SvarSlet
 5. Det har jeg hørt flere sige, Evi, så det tror jeg på og glæder mig :)
  Om forudsigelserne er sande eller et udslag af min underbevidsthed, det ved jeg ikke, men jeg synes det er sjovt :D

  SvarSlet