søndag den 14. september 2008

Børneværelser, rod og oprydning


Vi bor i en forholdsvis lille 3-værelses lejlighed. Dengang vi flyttede ind, fik børnene fælles værelse, og jeg troede at den dag, de ikke længere synes det var sjovt at dele, skulle jeg flytte ind i stuen.

Så mødte jeg Anders og han flyttede ind. Pludselig var det der med stuen ikke helt så attraktivt - mærkelige arbejdstider, brug for frirum og så videre, gjorde at ungerne måtte blive sammen.
Nu er Daniel fyldt 14 og Emilie 10, så fælles værelse er bestemt ikke det bedste de ved.

Lige inden jeg gik på sommerferie slog lyset ned og jeg fandt den ultimative løsning.
Mens ungerne var hos deres far, byggede vi andre derfor en væg i stuen - gjorde stuen ca 6 kvadratmeter mindre, smed sofaen ud og skabte et værelse til Daniel. Det er ikke så stort, men der plads til det han har brug for. Samtidig flyttede vi ind i det gamle børneværelse og Emilie overtog det hidtil mindste værelse. At vi fik et større værelse, betød at der blev plads til kontor i soveværelset og vi fik plads i stuen til den lille søde umagelige sofa, jeg engang fik fra min mor :)

Det sjove er så, at dengang de delte værelse, var det altid Emilie der ryddede op og Daniel der rodede - eller sådan så det ud... Det gør det bare ikke mere.
Nu er der rimelig ryddet på Daniels værelse og hvis ikke, skal jeg bare bede ham om at rydde op, så blir der pænt. Emilies værelse derimod - det er et helt andet kapitel... Og lige nu, er jeg jordens ondeste mor - for jeg har bedt hende om at rydde op :)

2 kommentarer:

  1. Lyder som om I har fundet en rigtig god løsning.

    Uha - det der med oprydning er heller ikke populært her! Lise er kun 5 - og har en evne til at lade alt falde lige hvor hun står, og det der med at rydde op - Jo, goddaw do! Sønen på 9 bryder sig heller ikke meget om det, men han har ikke så meget nips, så det er mere overskueligt.

    Kender godt fornemmelse af at være en "ond mor"......

    God søndag.

    SvarSlet
  2. Helt sikkert er det, at tøser vist har meget mere nips og mærkelige ting og tøj end drenge ... det gør det selvfølgelig også lidt mere besværligt at rydde op :)

    Og jo - vi har fundet en fantastisk løsning

    SvarSlet