lørdag den 6. juli 2024

München

 

Ferien startede og dagene gik. Der var meget at gøre, og bloggen fik lov at stå. Et par dage med oprydning på arbejdspladsen, leg med Oscar, en god snak med en veninde og roden rundt efter kufferterne i kælderen senere, kunne vi tage mod lufthaven og et fjorten dages eventyr hjemmefra. 




Vi ankom til München for et par dage siden, havde god tid, var i godt humør, men blev slået en smule ud af manglende kommunikation med hotelværterne. Vi har lejet en hotellejlighed, men kunne ikke komme ind. Stedet er uden reception, hvilket gjorde det lidt mere besværgeligt, og tog toppen af overskuddet. De var søde nok, da vi fik kontakt, vi blev lukket ind og kunne indtage værelset, der umiddelbart er fint. 

Siden har vi fået beskeder om et ønske om at give os en femstjernet oplevelse. Vi ved ikke hvor vi skal starte. Vi sover fint, værelserne (der er et soveværelse) er kæmpestore og fine. Men... Køkkenet er en historie for sig. Der er ingen emhætte - Så kære gæst, lav kun mad, med vinduet stående på vid gab, kommer der røg, kommer brandvæsenet og I skal selv betale...

Anders har afskrevet muligheden for stegt bacon til morgenæggene.





Bruseren kan ikke holde sig selv, der er ingen karklud, og lyset er ikke værd at skrive hjem om. Faktisk er det bedst i soveværelset. Hvor sengelamperne hænger sammen, så vil jeg gerne læse, og Anders gerne sove, må han tage til takke med lys på sin side af sengen. Den ene kan ikke slukkes, uden den anden også mister lyset. 

Det er småting, vi klarer os fint. Men kan alligevel ikke lade være med at sammenligne med det ungdomshostel, vi engang for længe siden fik booket os ind på. Det lovede ikke mere, end det kunne holde, og kunne rent køkkenmæssigt mere end det her. 

Vi griner lidt, går ud i byen og er her kun i morgen- og aftentimerne. 





I går gik vi ud i byen. Som alle andre gamle byer, er her selvfølgelig en mulighed for vandveje. Floden i München hedder Isar. Ved Altstad findes stadig den gamle byport - Isartor. Her var adgangen til byen for mange, mange år siden og floden har sikkert ligget tættere på. 

Vi gik mod floden og de små øer, der ligger midt i. Den ene hedder Museumsinsel, beboes af Deutsches Museum og en masse grønt. Det ser fint ud, fylder næsten hele øen og får vi tid, skal vi derind.



På den anden side af Ludwigsbrücke, der går over øen, er området grønt. Øen deler floden og længere henne er delingen menneskeskabt med turbiner og et kraftværk. Historien fortæller at det med at lægge vandmøllerne ned og blive til turbiner stammer fra netop München. 

Vi gik rundt, og tilbage mod den gamle byport. 

Derfra gik vi ind i den gamle by.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar