lørdag den 13. november 2021

Zinderella Socks

 

Emilie har bestilt alle de strømper jeg kan strikke til hende. Det samme har Anders. Altså er aftalen mere eller mindre blevet, at har månedens strømper, i Majas strømpesamstrik, interesse for Emilie får hun dem. Vil hun ikke have dem, og synes jeg de er fine, strikker jeg dem til mig selv. Ellers lader jeg dem være. Jeg har foreløbig sprunget to måneder over.

Samtidig med den der strømpesamstrik har jeg et andet par strømper i gang. De skifter mellem at være til Anders eller Emilie. Det betyder alligevel at jeg har strikket en del strømper i år - flere end forventet i hvert fald, også selvom nogen har taget lang tid (jeg kan godt være flere måneder om et par strømper...)Zinderella Socks af Very Busy Monkey købte Emilie selv garn til. Mønstret fandt hun også selv - og jeg ved hun har ret mange flere på lager. De var i øvrigt et af de par, der tog lang tid at strikke. Dels kommer månedens strømper altid først, dels krævede de tilpas meget opmærksomhed på mønstret til at de ikke bare kunne stoppes i tasken og tages med. 

Men de blev fine, Emilie blev glad og presser stadig på for flere.


Design: Zinderella Socks af Very Busy Monkey.


Garn: Taran med guldglimmer i farven Heather 44 fra By Kiilerich.

Der gik 85 gram til hele parrret.


Pinde: Addi Lace 80 cm rundpind 2,25 mm.


Størrelse: fra 72 til 64 masker i en længde der passer Emilies størrelse 39 fod. Bemærkninger: Som jeg har Emilie også brede lægge, og som med strømper til mig, startede jeg med 72 masker og tog ned over benet ind til 64 masker. Det krævede en smule jonglering med mønstret og overblik over to forskellige diagrammer. Det lykkedes, synes jeg, og foden kunne derefter strikkes efter opskriften.

Som altid til en hælflap med løse masker strikker jeg to masker sammen midt i hælen, så maskemønstret bliver symmetrisk ned over hælflappen. Det giver et ulige antal masker under foden, som jeg matcher ved at strikke to masker sammen midt i mønstret over foden, lige inden tåen.

Emilie har lige tæer - her ligner hun ikke mig - derfor passer en kantet tå bedst til hende. Jeg tog ind på hver anden pind over tåens masker til der var 13 masker tilbage både over og under foden, inden jeg syede sammen med maskesting. 


Vil du se flere billeder af strømperne, kan de ses på Ravelry

2 kommentarer:

  1. Så fine! Både farve og mønster!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, jeg kan godt lide komplicerede mønstre, men jeg er nok bedst til dem, når jeg hurtigt memorerer - det gjorde jeg ikke her :)

      Slet