søndag den 22. marts 2020

Zweig som cardigan


Jeg har ikke været uden for en dør i dag, og ikke lavet noget der kvalificerer til fornuftigt.Jeg har strikket, jeg har tvundet og spundet, jeg har lagt puslespil og jeg har set oceaner af podcasts.

I morgen vil jeg ud. Jeg har brug for at strække benene igennem, løsne op for musklerne og gå en tur i rask tempo. Jeg satser på at den lille sø i industrikvarterets baghave, stadig er et sted hvor ingen kommer.

Zweig har været færdig et stykke tid. Jeg lagde et billede på instagram for efterhånden længe siden. Dengang Verden stadig næsten lignede sig selv.

Da vi den anden dag var ude i vejr og vind, fandt vi plads i det nærmest tomme industriområde og tog en flok billeder. Nu er der billeder med fyld.

Den er blevet som jeg tænkte, men det er svært at sige hvordan den er i brug. Nye ting skal ikke tages i brug hjemme over det bløde tøj. Nye ting skal med ud i hverdagen, sammen med rigtigt tøj og rigtige hverdage.

Så den venter lige lidt.

Jeg venter med.

Det gider jeg godt.

Design: Zweig af Caitlin Hunter.


Garn: Julegavegarnet fra Knudegarn. Tyndt plantefarvet økologisk uld fra får, der græsser ved Rubjerg Knude. Jeg valgte farverne Turkisgrøn og en ufarvet lys grå.

Den færdige cardigan vejer 311 gram - 250 gram af den petroleumsfarvede og 61 gram af den grå.


Pinde: 3 mm - til det hele.


Størrelse: Jeg passer sjældent ind i en mønsterguide, derfor endte jeg med en del omregning og slog op, så jeg, når kroppen skulle deles, havde det angivne antal masker til kroppen som til en størrelse medium og det angivne antal masker til ærmerne som til en størrelse Xlarge.

Jeg vil tro det kaldes en M/L - eller noget.

Bemærkninger: Jeg lavede rigtig meget om. Vigtigst er Zweig en sweater, jeg ville have en cardigan. Altså slog jeg op og strikkede maskerne til halskanten plus 2 masker frem og tilbage.

Derefter strikkede jeg rundt, og slog 3 ekstra masker op, til at klippe i senere, så jeg i sidste ende havde 5 klippemasker/masker til at strikke forkanter op i.

Ud over de fem masker midt for, som jeg ikke strikkede mønster hen over, fulgte jeg opskriften - udregnet så jeg havde flere masker til ærmerne - frem til deling af krop og ærmer.

Derefter lagde jeg opskriften væk og gjorde som jeg fandt bedst.

Jeg strikkede ærmerne en smule mere tætte og med en kortere ribkant, og tog ud i sidesømmen, så jeg fik en let A-facon.

Forkanterne steekede jeg efter alle kunstens regler med hækling og opstrik af forkanter. 


Jeg synes som sagt den blev god - den føles i hvert fald rar at have på. Og dermed fik jeg taget en lille bitte smule hul på tankerne om et år hvor flerfarvestrik godt må begynde at fylde i mit strik.Har du lyst til at se flere billeder af fisken, kan den ses lige her på Ravelry.

4 kommentarer:

 1. Dejligt at se dig Pernille, du ser så fin ud og du har virkelig fundet et godt sted til fotoseancen. Trøjen ser helt fantastisk flot ud og så klæder den dig virkelig godt.

  SvarSlet
 2. Virkelig flot! Du er ret sej til at tilpasse mønstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Christunte. Og med fare for at være arogant, så synes jeg ikke det er svært. Men det er jo let nok for mig at sige :)

   Slet