onsdag den 25. marts 2020

Overanstrengelse


For tykke pinde, for meget strikketid eller måske for meget brød...

Jeg holder lige en pause fra strik. Og hækling. Og alt muligt andet.Hvem skulle tro, man kan overanstrenge sig, når man bruger det meste af sin tid i sofaen?

Jeg kan lægge puslespil, men ikke taste for længe for længe. Jeg kan ikke strikke, men jeg kan trævle skulderpartiet af den trøje, jeg strikkede sidste sommer og som ikke passede op, så den er klar til at blive genstrikket - engang,. Jeg kan spinde - lidt - men ikke overskue at rive ost. Jeg kan tømme opvaskemaskinen og glo på tv, uden at lave andet. Jeg kan muligvis sy, men det der puslespil fylder hele bordet, så det venter jeg lidt med.

Om jeg gider? Nej, men sådan er det lige nu. Det går over, jeg ved det. Det er bare ualmindelig mange år siden jeg sidst oplevede en overanstrengelse af håndledet. Eller andre led.

Hvilket fører tilbage til det med brød.Dengang jeg stoppede med at spise brød og pasta, ris, kartofler og andet af den slags, holdt jeg også op med at have ondt i mine led. Jeg kunne nærmest hverken gå eller stå, når jeg stod op om morgenen, fordi både hofter og knæ gjorde ondt, og skulle i gang først.

Det har jeg ikke oplevet i mange år. Det er helt væk. Forsvandt bare.

Jeg havde også tit begyndende skedehindebetændelse i håndledet, og vidste når jeg skulle holde pauser. Men det har jeg åbenbart glemt. Så nu gør det ondt. Men jeg ved heldigvis det går over.

Da jeg i sidste uge var syg, var det eneste jeg for alvor kunne spise ristet brød. Det er helt sikkert ikke brødet alene, der har med til at skabe overanstrengelsen, men jeg kan ikke lade være med at tænke, om det har været med til at forværre situationen.

Det er også muligt det ikke har noget som helst med hinanden at gøre - men jeg er vendt tilbage til min normale kost. Det er faktisk rart. Jeg er i hvert fald mere mæt.Når jeg så ikke kan lave noget. Eller ikke lave ret meget af det jeg gerne vil, er der plads til noget andet. Det viste sig at Emilie aldrig har set hverken Hobitten eller Ringenes Herre. Så det gjorde vi.

I aftes så vi alle tre Hobitfilm. Hun synes de var gode. Synes absolut ikke vi skulle vente med den sidste til i dag - selvom det betød vi kom temmelig sent i seng.

Mon hun er klar til at fortsætte med Frodo, Aragon og Legolas i dag?

6 kommentarer:

 1. Det er de mærkeligste ting der påvirker vores velbefindende, og der skal ikke megen slinger til for at ødelægge, det vi godt ved vores krop har bedst af.
  Jeg har en kusine, der har fundet ud af at hvis hun undgår gluten, behøver hun ikke sin gigtmedicin, men der skal ikke mere end en fødselsdagskomsammen til, så har hun ondt i en uge.
  Jeg selv har fundet ud af, med samme kusines hjælp, at jeg skal undgå citronsyre E330, hvis jeg ikke vil hoste. Men hold da op det findes i rigtig mange ting.
  Håber dine håndled snart er klar igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Trine, jeg tror det er klogt at lytte til sin krop, og det der er godt for nogen gælder ikke for andre. Og det er lidt spændende, det der med hvad der er godt for vores krop:)

   Slet
 2. Ihh, hvis jeg ikke kunne strikke ... det ville være slemt!
  Det hjælper vist virkelig mange at undgå så mange kulhydrater som muligt. Både på vægt og på gigt.
  Derudover kan du indtage flere antiinflammatoriske fødemidler, men det ved du måske allerede?
  Vores nabo spiser så meget som muligt og kan mærke det med det samme, når hun fx er på ferie og ikke i samme grad selv kan bestemme, hvad hun indtager.
  Her er et link: https://www.sygeforsikring.dk/nyt-sundt/saadan-spiser-du-antiinflammatorisk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er lidt vildt hvad kost betyder. På mange områder. Tak for link, jeg vidste det meste i forvejen, men det er godt at få opfrisket :)

   Slet
 3. Åh, hvor træls! At sidde i sofaen uden at kunne strikke....
  Jeg håber snart du får det bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christunte, jeg synes det går alt for langsomt.

   Slet