mandag den 19. november 2018

Økologisk Bomuldsgarn fra Hobbii


Indlægget er sponsoreret.




For længe, længe siden fik jeg en bunke økologisk bomuldsgarn fra Hobbii, mod at skrive om det.

Nu er jeg ikke den hurtigste knallert på kajen, så en længere og mere udførlig beretning er det endnu ikke blevet til. Det er vist på tide.

Oprindeligt havde jeg en ide om at hækle figurer til en sangkuffert. Men de meget lyse og støvede farver den økologiske bomuld, fra Hobbii, kommer i, var ikke det jeg havde forestillet mig, til de figurer jeg havde forestillet mig.

For alligevel at lave noget af garnet, startede jeg med at prøve det af, og hæklede en bog til Rose. Garnet fungerer fint til en bog.







Faktisk må jeg sige at garnet arter sig, som bomuldsgarn gør mest. Både i brug og efter vask. Bomuldsgarn i dag er ikke så hårdt, som jeg husker det fra år tilbage, og i dag er det bedre til at holde faconen. Sådan er det også med Hobiis økologiske bomuldsgarn.

For at kunne være sikker i den sag endte jeg med at omsætte størstedelen af nøglerne til karklude. Jeg blev lidt provokeret af at garnet efter banderolen ikke kan tåle mere end fyrre graders vask - det duer ikke til bomuld, til karklude - eller babysvøb, der er fyldt med gylp. I min optik.

Derfor valgte jeg at fokusere på karklude.

Jeg både strikkede og hæklede. De retstrikkede gennemprøvede af dobbelt tråd, og entrådede lettere hæklede klude, alle med det samme mønster, som jeg faldt over på Instagram og lurede af efter et billede.







Siden alle kludene blev færdige er en del af dem prøvet af, på alle tænkelige måder. En del? tænker du måske - Ja, jeg har valgt at gemme en bunke af de hæklede, for jeg er ikke den store tilhænger af hæklede karklude, jeg foretrækker de strikkede, men jeg kender nogen, der helst vil have dem hæklede, og nu er julen lige om hjørnet...

Jeg vaskede de færdige klude ved tres grader. Forventeligt kryber de en smule, men ikke nok til at tres grader er et problem.

De virker fint i brug, og den megen brug de har været udsat for, sammen med den ligeså megen vask, betyder at jeg kan konstatere, at farven holder fint i vask - ved tres grader.

Når det er sagt; et fint bomuldsgarn. At det er økologisk er vand på min mølle. Jeg ville bare ønske at de mange farver, garnet kommer i, også kunne udviddes til noget med mere kraft.







Det eneste egentlige negative jeg kan sige om Hobbiis Økologiske Bomuldsgarn er Easy Start. Jeg forstår det ikke. Måske skal jeg ikke forstå det.

Jeg ville synes det gav meget mere mening, hvis Easy Start-tagget hev garnenden frem fra midten af nøglet - der hvor jeg helst starter. At tagget sidder i den ende af garnet, der er yderst synes jeg ikke er den store gevinst.

Den yderste ende er nem nok at finde - men den inderste. Lirke, lirke - og så sidder man med halvdelen af garnnøglet spredt ud over hele sofaen. Eller hvor man nu sidder. S-toget for eksempel.

Nok om indre garnender - de er universelle og har alt til fælles med nøglerne fra Hobbii - nogen er nemme at komme til. Andre er ikke.


Så alt i alt - et udemærket valg i økologiens navn.





4 kommentarer:

  1. Jeg vil gi dig et tip, nu hvor du også er optaget af økologi! Med koldtvands vaskepulver, kan man vaske ned til 40 grader og derved spare betragteligt på el mm. Det er enzymerne i vaskepulveret der vasker rent, så graderne ikke skal være så høje. Bare et tip!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er et godt tip Karen, men jeg bor i et boligbyggeri med fælles vaskeri og fælles vaskepulver, der er tilpasset mængden af kalk i vandet og med så få skadelige stoffer for miljøet som muligt. Jeg ved bare ikke hundrede procent hvad det betyder :)

      Slet
  2. Det er nu rart, at de holder farve og facon i vask. Jeg er også tilhænger af 60 grader til bomuld, og det er nu mest for bakteriernes skyld. Især i karklude. Der er masser af gode ting at sige om en del bakterier, men lige dem i karklude og undertøj må meget gerne dø.....

    SvarSlet
    Svar
    1. Præcis Christunte, og jeg tilmelder mig holdet for tres grader mod bakterier :)

      Slet