mandag den 26. november 2018

Fingerborg


På Åsögatan 132 på Södermalm i Stockholm ligger Fingerborg - en lille superhyggelig garnbutik.





Inden vi nåede at besøge Fingerborg (som i øvrigt er svensk for fingerbøl), havde vi været forbi en del andre stockholmske garnbutikker, der alle havde skuffet noget i forhold til udvalget.

Men her. Blot at kigge ind ad vinduet var en fryd.

Butikkens indehaver farver nemlig selv garn.Og lige inden for døren var et bredt udvalg af lækre strømpegarner (som jo var det eneste jeg var på udkig efter, ifølge egen aftale...)

Anders skal selvfølgelig også have strømper, og valgte hurtigt et fed med brune toner. Mens han ventede udenfor, brugte jeg en hel del længere tid på at vælge to fed mere. Det var svært!

Hvor var der mange fine farvekombinationer, der ikke blev alt for farverige eller alt for voldsomme. Det er jeg nemlig ikke så god til.

Går turen mod Stockholm, kan jeg kun anbefale en tur forbi Åsögatan.









Åsögatan er en sidegade til Götgatan, på Södermalm. Vi tog tunnelbanen og stod af på Medborgarplatsen. Er du alligevel på vej, så giv dig god tid, og gå også indenom Galleri Hantverket, der ligger lige på hjørnet af Götgatan og Åsögatan.

Vi blev fanget af den smukkeste grønne farve på de fineste æbler, i vinduet, da vi gik forbi.

Indenfor var der endnu flere fine og finurlige stykker kunst i alle størrelser, og havde vi haft en formue at formøble, var vi muligvis kommet ud derfra med mere end det lille æble, med den fine messingknop, som ingen af os kunne komme fra.





Æblet er lavet af Anette Berglund og indeni ligger i bunden den fineste lille dybblå skovsø.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar