onsdag den 4. juli 2012

Sand i skulpturform


Københavns Sandskulpturfestival 2012


Med al den sol, der viste sig allerede fra ganske tidligt i dag, kunne vi hurtigt blive enige om, at vi ikke skulle sidde inde.

Jeg foreslog at vi tog til Ofelia Beach for at se på sandskulpturer. Det synes Emilie var en mærkelig ide og så ud som om, jeg troede hun som et andet barn ville ud og grave i sand.

Det ville jeg nu ikke, og overtalte hende i stedet til at tage ind til byen - så kunne jeg jo altid lede skridtene mod alt sandet. Hun gennemskuede længe inden vi nåede stationen, og endte med at synes det var ret spændende, hvad kunstnerne kunne få ud af en bunke sand.


Københavns Sandskulpturfestival 2012


Københavns Sandskulpturfestival 2012


Københavns Sandskulpturfestival 2012


Københavns Sandskulpturfestival 2012


Det er efterhånden længe siden jeg sidst var til sandskulpturfestival, og det er egentlig ærgerligt, for jeg synes det er afsindigt flot, og kan samtidig godt lide det forgængelige i at de ikke holder evigt. Oveni er det vildt, så fine detaljer det er muligt at få frem i materialet.

Vi nåede rundt et par gange, inden vi havde fået nok, og begav os videre gennem byen på vej mod en is. Jeg havde lovet, og man skal holde hvad man lover.

Emilie synes bedst om en skulptur uden navn lavet af en irsk kunstner. Hun var flere gange rundt om den, og erklærede ret hurtigt, at det var den hun holdt mest af.


Københavns Sandskulpturfestival 2012


Personligt fandt jeg skulpturen af den russiske Pavel Mylnikov med navnet Fertility & Diversity mest fasinerende. Der var mange rigtig flotte skulpturer, men det var den jeg vendte tilbage til, som den der sagde mig mest.


Københavns Sandskulpturfestival 2012

7 kommentarer:

 1. Hold da OP, hvor er de flotte! Det sidste billede reagerer mit hjerte meget klart på, kan jeg mærke...

  SvarSlet
 2. Det var også sådan jeg havde det, Anita :)

  SvarSlet
 3. Fantastisk ! Tænk at det er sand !

  SvarSlet
 4. Losarinas mor, der bliver blandet ler i, for at øge holdbarheden. Men ja, tænk at det er sand :)

  SvarSlet
 5. Jeg synes de er enormt flotte og jeg er dybt imponeret over, at man kan lave sådan noget i sand. Uden at fornærme din datter - jeg ved godt at hun er for gammel. Det er ikke hende jeg mener! Men da jeg læste dit indlæg fik jeg pludselig den tanke, at det må da være et meget inspirerende sted for børn. Mon ikke der er nogen som får lyst til at undersøge deres egne evner næste gang de er på stranden..... :-D

  SvarSlet
 6. Jens, jeg fik den tanke at det kunne være et godt udflugtsmål for SFO-ungerne. Der er både noget at kigge på, og en mulighed for at lege.
  Du fornærmer ingen, og var det ikke fordi hun lige i går valgte den "voksne" side, kunne hun snildt have fundet på at kaste sig over sandslotsbyggeriet :)

  SvarSlet
 7. Vi har lige været til sandskulpur festival i Søndervig og det var helt vildt flot. Jeg må dog sige at kuliserne i KØbenhavn med rådhuset og havnen er noget flottere end det de kan byde på i Søndervig.

  SvarSlet