onsdag den 4. juli 2012

En lerpotte med muligheder


Det nye yndlingsmadlavningsagregat


I går dumpede en lammeskank ned i min indkøbskurv. Jeg har aldrig før forsøgt mig med sådan en fætter.

Grunden til dumpningen var en lovning på ydersiden om, at den kunne stoppes i en stegeso og ellers passe sig selv. Jeg har heller aldrig før prøvet kræfter med en stegeso.


Det nye yndlingsmadlavningsagregat


Jeg har ellers masser af muligheder, for Anders har bragt en ind i husholdningen, og i perioder bruger han den rigtig meget. Noget i mig har bare hårdnakket nægtet at tro på, at et resultat der bliver så godt - hver gang - umuligt kan være nemt.

Det er det så!


Det nye yndlingsmadlavningsagregat


Det nye yndlingsmadlavningsagregat


Uden på lammeskanken stod, at den bare skulle stoppes i lergryden sammen med en halv liter boullion og så ellers passe sig selv et par timer eller tre. Det blev alligevel for nemt. Og lidt kedeligt. Så jeg tilsatte en håndfuld gulerødde og en porre. Jeg glemte vi havde løg, det havde ellers sikkert også været en god ide.

Efter tre timer og et kvarter med en kniv og noget salat senere, kunne vi indtage kød, der faldt fra benene. Kød der sagte helt igennem fantastisk, og som i øvrigt havde fyldt hele lejligheden med en skøn duft længe inden låget blev løftet.

Jeg giver mig. Det ér nemt.


Det nye yndlingsmadlavningsagregat


Den der lerpotte kunne godt ende med at komme på overarbejde, hvis det står til mig. Tror nok lige jeg skal ud og finde noget mere, der egner sig til at blive stoppet i!

4 kommentarer:

 1. Jeg har ingen stegeso, men andre ovnfaste fade med låg. Men jeg tænker, at det er en af ler, gør noget særligt eller?

  SvarSlet
 2. Deborah, der må jeg blive dig svar skyldig. Umiddelbart tror jeg det handler om at holde det hele inde, så hverken smag eller væde forsvinder.
  Den mad jeg hentede ud af ovnen i går, var ikke tørt, men faldt nærmest fra benene.
  Jeg tænker at det ikke betyder det store om det bliver lavet i en gryde eller en spicalfremstillet dims til det - så længe låget holder tæt.

  Jeg ved det ikke. Det kan også være at glasering kontra ingen glasering betyder noget. Men umiddelbart ville jeg tro, det i højere grad er en smagssag :)

  SvarSlet
 3. Rømertopfs er rigtig smarte, selv om min mest står og keder sig....
  Jeg tror, hemmeligheden er at leret er porøst og fyldt med vand, så maden bliver tilberedt på en eller anden speciel måde. Hvis man skal have samme effekt, skal det ihvertfald ikke være noget, der er glaseret.

  SvarSlet
 4. Christunte, jeg spurgte geniet, der kunne fortælle at leret kan ånde og det giver hele forskellen i forhold til glasering. Jeg går ud fra, at det betyder det samme, som du lige har ridset op.

  Jeg tror det er nemt at glemme den står der, men nu har jeg i hvert fald tænkt mig, at vores ikke skal have lov at stå og kede sig for længe ad gangen :)

  SvarSlet