onsdag den 11. juli 2012

Geocaching


Skattejagt med mobilen eller gps. Vi har snakket om det flere gange, men endnu aldrig forsøgt.

Emilie har prøvet med skolen, og også været den, der pressede på for forsøg.

Gårsdagens aftentur blev derfor med mobilen indstillet på gps og kompas. Vi ville mod volden. Forventede at der nok lå flere gemte skatte. Vi stoppede dog midt i industrikvateret, bare fordi det var undervejs, og fordi der skulle ligge en.

Som forberedelse havde jeg været inde om geocaching.dk, oprettet en profil, downloadet og betalt (54,50 dkr) for den app, der ligger til grund for jagten. Senere viste det sig også smart at oprette en profil hos moderkontoret geocaching.com.

Cacherne er små bøtter, æsker eller andet, der tåler vind og vejr, som er godt gemt og findes via koordinater gemmen enten reel gps (hvilket de hardcore geocachere selvfølgelig har) eller en mobilapp, som viste sig at være helt fint til vores forbrug.

Inde i æskerne eller bøtterne gemmer der sig en logbog, som man skirver sig i, for at gøre opmærksom på, at have været der, og en bunke småting eller skatte, som man må vælge mellem, mod at lægge noget nyt.


Det lille godtroende lam


Efter at have gået lidt frem og tilbage i industrikvateret, viste det sig at gps'en i min mobil regnede en smule forkert. Måske skulle den lige varme op, for senere kunne den godt vise vores reelle position. Vi endte med at finde skatten, skrev os i logbogen og lagde en ny skat, men lod være med at tage noget med. Indholdet virkede mest som affald, og jeg tænker, at vedligeholdelse ville være en god ide.

På volden besøgte vi fårene. Normalt forsvinder de når mennesker nærmer sig, men i går fik vi følgeskab af et lam, der ikke vidste den burde være bange. Lammet var lige præcis i den størrelse hvor horn er på vej, og det kløede tydeligvis.

Så meget at jeg næsten følte mig overfaldet i forsøget på at klø igen. Stangerefleksen var også til stede. det var sjovt at se hvordan den forsøgte at klø, ved at mose hovedet mod mit lår, mens den med jævne mellemrum lige gik et skridt baglæns, for at kunne tage tilløb til at stange. Klørefleksen overtog dog, og stangningen blev hurtigt stoppet af ønsket om at fjerne kløen.

Emilies billede er ikke særlig skarpt, men viser hvordan den virkelig prøvede.


Uhh det klør, mine horn er på vej ud.


På volden var der langt til den nærmeste cache. De lå alle sammen omkring Roskildevej, og det gad vi ikke, så andet forsøg blev en slags rebus. Det viste sig at være smart at læse beskrivelsen på sådan en. Vi fandt også stedet den skulle være gemt, men uden en præcis beskrivelse og med mangel på virkelig interesse og alt for mange brændenælder, valgte vi at lade den ligge.

Siden blev det for mørkt og min telefon løb tør for strøm. Det kræver mere at have gps'en slået til. Næste gang husker jeg lige at lade fuldt op inden vi tager på jagt.

For selvfølgelig skal vi prøve igen.

9 kommentarer:

 1. Det er så sjovt, og der er skatte overalt i Danmark. Vi sejler og selv på de små øer rundt omkring er der skatte.
  Og det er lige sjovt uanset alder ;o)

  SvarSlet
 2. Birgitte, der var rigtig sjovt - også at der er så mange.
  At sejle - Anders har plantet en drøm om en båd. Det bliver ikke lige nu, men jeg kan mærke drømmen også kan blive min :)

  SvarSlet
 3. Det er rigtig sjovt at geo-cache og det kan betale sig at læse lidt på de forskellige cache man vil besøge, inden begiver sig ud i verden.

  SvarSlet
 4. Merete, vi sprang bare ud i det, men jeg kan gode se du har ret. Jeg tror vi forbereder os næste gang, allerede hjemmefra :)

  SvarSlet
 5. Jeg har drømt om den form for skattejagt i snart et årti, faktisk helt fra det var relativt nyt i Danmark. Prisen på sådan en geocathing dims har bare skræmt mig langt væk. Nu hvor det kan klares fra mobilen må jeg snart finde en eftermiddag hvor vi kan tage af sted.

  Det hænder i øvrigt ret ofte at jeg kommer til at finde en skat ved en fejl når jeg mosler rundt i naturen og fotografere. Det synes jeg altid er lidt sjovt.

  SvarSlet
 6. Og nøj hvor var det iøvrigt sjovt med lammet....

  SvarSlet
 7. Marina, det var rigtig sjovt med lammet. Og det blev bare ved :)

  Første gang jeg hørte om de virtuelle skattejagte, krævede det også dyrt udstyr, som skræmte mig væk. Men med mobilen er det ingen sag.

  Det er sjovt at du sådan finder gemte skatte rundt om :)

  SvarSlet
 8. Herligt, at du nu også er med på vognen. Det er knap et år siden vi begyndte, og vi har haft SÅ mange dejlige oplevelser.

  http://linneasunivers.blogspot.dk/search/label/geocaching

  SvarSlet
 9. Linnea, det tror jeg også vi får :)

  SvarSlet