fredag den 20. juli 2012

Endnu et Mystery Shawl


Wendy Knits Mystery Shawl


Wendy Knits Mystery Shawl er færdigt. Et Mysterie jeg ikke fandt specielt mystisk, efterhånden som det foldede sig ud. Efter at have strikket mere end ét Mystery Shawl, er jeg begyndt at være mere kritisk i forhold til konceptet mysterier.

Efter min mening er der ikke meget overladt til fantastien, når delene uge efter uge er stort set ens. Jeg forlanger ikke en palet af nyt - det skal også helst hænge sammen, men en lille smule spænding ville være på sin plads.

Jeg kan mærke at ideer presser sig på, og måske har jeg en plan for noget, der kan være en smule mere spændende end det sidste jeg udsatte mig selv for. Måske - eller måske bliver ideerne pakket sammen en af dagene.

Jeg har også lært, at jeg måske lige skal overveje designerens tidligere designs, før jeg ukritisk kaster mig over noget, jeg ikke aner hvad ender som. Det er faktisk en rigtig god ide.

Måske skinner det igennem, at jeg ikke er overvældende begejstret for det nyligt overståede stykke strik. Så er det rigtigt. Men det betyder ikke at jeg ikke kan blive det. Det er nemlig før set, at noget er blevet sluppet ind i varmen, på et tidspunkt hvor det ellers var lukket ude.

Under alle omstændigheder er det færdigt. Ikke helt efter foreskrifterne. Men færdigt. Jeg ændrede en smule ved sidste clue.


Wendy Knits Mystery Shawl


Sjalet udviklede sig mere i retning af en åben poncho eller en cape. Altså noget der ligger pænt om skuldrene og helst skal lukkes med en broche. Ikke helt min kop the. Men måske skulle jeg prøve - det kunne jo være, det kunne blive det!

Mine ændringer gik på at lukke lidt mere op, så jeg stadig så en mulighed for at svinge det hele om halsen. Det lykkedes. Samtidig slap jeg for de sidste pinde i et mønster, jeg synes er lidt for "pænt", og som jeg ikke rigtig brød mig om slutningen på.

Efter vask er garnet blødt. Og pænt. Det er jo sådan set to meget vigtige betragtninger, så chancen for at det bliver brugt er bestemt til stede.


Wendy Knits Mystery Shawl

fakta
Design: Summer Solstice Mystery Shawl Kal 2012 af Wendy D. Johnson.


Garn: Noget uld fra en cone jeg købte dengang jeg gik på seminariet og strikkede på maskine . En af de medstuderende solgte i massevis, og vi kastede os gerne grådigt over. Garnet har en smuk varm brun farve, er entrådet og meget tyndt.

Jeg har strikket med to tråde, og stadig er det meget tyndt.

Det færdige sjal vejer 59 gram.


Pinde: Jeg har brugt pinde størrelse 3½ mm.


Størrelse: Med i opskriften var muligheden for at costumize sjalet i den størrelse man kunne ønske. Da jeg ikke viste hvad en større størrelse betød, valgte jeg at slå op til ydereligere tre rapporter og strikkede alle de mulige gentagelser en gang.

Mit færdige sjal har et vingefang på 140 cm og måler omkring 44 cm i bredden.


Wendy Knits Mystery Shawl


Bemærkninger: De første fire clues strikkede jeg efter opskriften, samtidig med at jeg gentog de gentagelser, der var mulige, en enkelt gang i de enkelte dele.

Først ved det sidste clue ændrede jeg en smule på opskriften.

Jeg strikkede frem til pind 68 inklusive indtagningerne helt efter opskriften. Gentagelsen i den del af mønstret gentog jeg også.

Herfra strikkede jeg vendepinde. Jeg fulgte mønstret og gentog pindene 69 til 72, og vendte for hver anden mønsterrapport indtil der var en rapport tilbage. Jeg endte på retsiden og strikkede videre til kanten, mens jeg passede mønstret ind over de hvilende masker.

Jeg strikkede vrang tilbage og strikkede derefter 5 pinde ret inden aflukningen. Jeg valgte at strikke 5 pinde i stedet for de 3 som opskriften foreskriver, fordi jeg synes det passede bedre sammen med de tre retstrikkede masker i hver side af sjalet.


Har du lyst til at se flere billeder af sjalet, kan de ses lige her på Ravelry.

2 kommentarer:

  1. Sjalet er ret flot. Kan godt følge dig i det med at tjekke designs inden. Jeg har været med i et enkelt mysteri-sjal, som endte med at blive trevlet op...,. Men Stephen West skuffer nok ikke!
    Du får strikket vildt mange sjaler for tiden.....

    SvarSlet
  2. Ja, jeg ved ikke rigtigt hvad der går af mig, Christunte. Men det er ret hyggeligt med de mange sjaler :)

    SvarSlet