mandag den 11. april 2011

Vinke, vinke og god tur.


Daniel


Ikke så snart var vi kommet hjem fra weekend, før Ungersvenden begyndte forberedelserne til studieturen. Begyndte er måske i virkeligheden forkert, for allerede for fjorten dage siden begyndte optjeningen til lommepenge.

En kamp endte med at jeg udloddede de hundrede euro, jeg havde liggende, mod huslige modydelser. Jeg er egentlig ikke tilhænger af belønninger for den del af husarbejdet, der rimeligt kan forventes af samtlige beboere.

Ungersvendens huslige modydelser gik dog også en smule ud over normen, selvom det ville være lækkert hvis visse dele af engagementet bestod – sådan helt af sig selv.

Nå,men hvorom alting er, har vi nu et ikke skinnende hjem, men dog et hjem, der har været udsat for både guldvask, vinduespudsning, nedskurring af badeværelset og en smule køkkenarbejde. Ikke alt har været helt tilfredsstillende udført, men til gengæld har udføreren været rigtig god til at komme og spørge, lære og reflektere.

Alting skal starte et sted, og nu er han oven i købet blevet klogere ud i mere omsiggribende huslige opgaver. Slet ikke dårligt. Samtidig fik Morfars vinduer også en tur, endda med en fætter på sidelinien, og forældre der håbede på hjemmearbejde, når den tid kommer.

Han nåede ikke alle hundrede, men han var tilfreds med indsatsen og da jeg i morges alt for tidligt stod op, havde han pakket og i køkkenet stod frokosten i form af en pladefuld minipizzaer klar til at blive stoppet i ovnen.

Grunden til han var oppe før mig, var den simple at han endnu ikke var gået i seng. Med en selvindsigt klar nok til at vide, at han aldrig ville komme op, hvis først han gik i seng, blev han oppe og satsede på at sove i bussen.

Lidt i seks fulgtes vi ad til skolen og en bus, der kørte ret præcist halv syv. Hele tiendeklassesskolen er afsted. Fem klasser, godt ti lærere og tre hostels danner rammen for en uge i Berlin.

Jeg har set programmet – stramt og spændende. Jeg gad godt med, men venter i stedet til fredag og muligheden for at høre hvordan det er gået.

Jeg håber de får en fantastisk tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar