søndag den 12. januar 2020

Tæppe til Rose


Tilbage i august, da jeg syede tæppe til Oscar, havde jeg så meget mellemfoer til overs, at jeg med det samme besluttede at Rose skulle have et lignende tæppe i julegave.





Af en eller anden grund fik jeg aldrig købt hvad jeg manglede, for at kunne sy det famøse tæppe, og ønsket om lyserød bagbeklædning, døde endegyldigt, da jeg stod uden for Stoff og Stil på Vesterbrogade fire minutter efter de lukkede. Jeg havde hjulpet Sille med at hænge lampe op, og troede jeg havde bedre tid.

I stedet gik jeg efter det bedste Rødovre Centrum kunne bistå med, og endte med prikker på en lys turkis. Der var lyserøde prikker mellem, så jeg synes godt det kunne retfærdiggøres. Og nu slår det mig, at jeg ikke har taget billeder, der viser bagsiden.

Tæppet blev syet lige inden aflevering, og jeg nåede derfor ikke at tage billeder, inden jeg pakkede ind. Jeg tog nogle stykker i dag, mellem plastre - der er Roses yndlingslegetøj, og både sættes på hende selv, dukker og diverse voksne - og Pippihuset med indhold, som også er et yndet stykke legetøj.





Rose gad egentlig ikke ligge midt på tæppet, men når jeg nu så gerne ville...











Design: Patchworktæppe af retvinklede trekanter fuldstændig magen til Oscars tæppe, jeg syede i sommers.


Stof: Lyserødt og lilla patchworkstoffer samlet sammen over et stykke tid. En del fra Panduro, men også andre steder. Bagside og kant fra Pandoru og det brede kantebånd og mellemfoer fra Stoff & Stil.

Jeg har ingen ide om hvor meget jeg har brugt.


Størrelse: Det færdige tæppe måler cirka 100 x 130 centimeter - næsten en juniordyne.





Bemærkninger: Jeg klippede felterne cirka 18 x 18 centimeter, skar dem midt over og syede sammen igen og endte med felter på cirka 15 x 15 centimeter.

Kanten er omkring 5 centimeter bred.

Bomuldsbattingen i midten er så tyk at det færdige tæppe minder mest af alt om min barndoms vattæpper.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar