mandag den 15. april 2019

Ferieplaner


Jeg har ferie. Som altid bliver dagene fyldt, inden jeg ser mig om. Noget var fyldt på i forvejen, noget er kommet til. Og mens meget af det handler om andre, vil jeg også vildt gerne være alene.





Jeg har to projekter, som jeg kredser om, og har brug for tid til uden alt for mange andre end den hjemlige familie. Jeg har også overspringshandlinger, og når jeg vil det hele, ender jeg i et hjørne med noget strik.

Der er kjole nummer to i udfordringen om seks kjoler på et år. Jeg har stadig kun syet en, og skal nummer to holder planen nogenlunde, bør den være færdig inden udgangen af april. Jeg skal til fødselsdag på fredag, så ny kjole er et ønske, der godt kunne indfries.

Jeg har fundet et mønster - eller rettere to jeg har sat sammen, tegnet op, klippet og syet de første sømme. Jeg manglede foer og en lynlås. Begge dele kom med hjem i dag, jeg købte bare en forkert lynlås. Den skulle have været usynlig. Det kunne jeg åbenbart ikke finde ud af i dag - og så døde projektet lidt.

Jeg tænker jeg finder en ny lynlås i morgen.







Spindingen går bedre. Cirka en halv time om dagen. Dorthe foreslog en halv time, og det er et godt forslag. Når der er gået omkring en halv time, begynder det hele at drille, og jeg har fået nok for nu.

Der kunne måske godt være flere halve timer i løbet af en dag, men lige nu er en halv time vist fint.

Jeg spinder Bluefaced Leicester i de skønneste blå og grønne toner. Det er købt hos Felt Studio UK for længe siden. Jeg er helt sikker på at en erfaren spinderske vil kunne se på det uspundne uld og planlægge et farveforløb i forhold til tvinding. Der er jeg ikke. Endnu.





Det er heller ikke helt så tyndt som jeg godt kunne tænke mig. Men det er helt fint. Det skal nok komme. Det, der kommer ud ag mine hænder er cirka (bortset fra når det stikker af og bliver meget tyndere eller temmelig meget tykkere...) som jeg godt kunne tænke mig et færdigt to-trådet garn.

Det kommer vel.

Og det her skal uden tvivl tvindes - og dermed blive et lidt tykt garn. Jeg er ikke fan af entrådede garner, og af en eller anden grund ser håndspundne tvundne garner altid vildt flotte ud, uanset hvor mange mærkelige farver der er stoppet i.

Det betyder ikke nødvendigvis det bliver pænt strikket op...





4 kommentarer:

  1. Pernille, jeg elsker at læse om din kreativitet og jeg misunder dig (på den gode måde) din flid ud i det - og så også at du holder ved LOOP. Har du nogen, som du mødes med i LOOP?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Lene.
      Nej jeg prøvede at lokke en kollega med, men nu er jeg der alene.
      Måske er det derfor jeg er så glad fro LOOP MAX træningerne. Jeg prøver at være med hver anden uge, og der er nogen gengangere. Det er også meget hyggeligt at hilse på de samme personer, selvom jeg ikke kender dem, uge efter uge.
      I øvrigt har jeg besluttet mig for at holde lidt pause i ferien. det er sjovt nok nemmere at finde tid i hverdagen :)

      Slet
  2. Jeg synes din tråd ser fin ud, som jeg husker var det med at få rokkens store hjul til at dreje problemløst, som du selv er inde på, blot et vane/tilvænnings.issue..lidt ligesom at spille på orgel..pedalet og manualet skal gerne køre uafhængigt af hinanden ;-)

    Annelise

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Annelise. Jeg øver stille og roligt. Og lidt ad gangen :)

      Slet