torsdag den 6. december 2018

Count Your Blessings


Egentlig er jeg i gang med et par strømper. Til Anders. Men så var det jeg faldt over en mystisk opskrift på et par strømper. Og jeg kan åbenbart ikke rigtigt lade dem være.





Jeg tjekkede designerens tidligere opskrifter, der byder på en del strømper og gav anledning til at tro på finhed og udfordring. Finhed og udfordring er lige mig, så jeg hoppede på, fandt garnet fra den Stockholmske garnbutik og gik i gang.

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes bare det går hurtigere at strikke et par strømper, når opskriften bliver delt i flere dele. Det giver ingen mening, for et par strømper efter en opskrift i en del, kunne principielt deles i flere dele og strikkes over lige så lang tid. det virker bare ikke...

Så strømperne til Anders er muligvis blevet en smule længere i den tid der er gået. Men ikke en længere længde, der tyder på færdige strømper. I øvrigt må de vente lidt endnu, for julestrikken banker på døren, og selvom jeg kun planlægger småting, giver det ikke meget plads til strømpestrik.

Altså er jeg blevet et par strømper rigere, mens Anders stadig kan kigge langt efter sine i strikkeskålen i hjørnet med projekter.









Design: Count Your Blessings II af Heidi Nick.


Garn: Fingerborg håndfarvet Sockgarn - 80% Corridale Wool, 20% Nylon.

De færdige strømper vejer 75 gram.


Pinde: 2½ mm.

Jeg plejer at strikke på de firkantede Knit Picks, denne gang hoppede jeg på de røde runde Zing fra samme sted. Om jeg er blevet bedre til det med små pinde, eller aluminium er lettere at håndtere end træ, ved jeg ikke. Men de virkede fint.


Størrelse: Jeg startede med small og tog ind ned over benet, så jeg endte med ekstra small.







Bemærkninger: Jeg kan rigtig godt lidt at mønstret på for og bagbenet ikke er det samme. Jeg kan også godt lide at elementer fra den ene side, gentages på den anden.

Da jeg kiggede designerens andre opskrifter kunne jeg se, at hun laver en anderledes hæl, end jeg før har mødt. Jeg er ikke sikker på jeg er tilhænger af den nye hæl, den sidder som sådan fint og ser også fin ud, jeg synes bare den er lidt for lang, og når lidt for langt op ad benet. Det kan muligvis hænge sammen med min strikkefasthed, som aldrig bliver helt som den burde på så små pinde.

Jeg strikkede det korte mønster på foden som burde ende med en mønstret tå. Jeg valgte dog at strikke tåen glat - det virker bedst for mig. Jeg tog også ind til jeg havde cirka 8 masker tilbage i stedet for at sy tåen sammen. Igen fordi det virker bedst for mig.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravery.





4 kommentarer:

  1. De er fede! Både garn og mønster. Det var godt du gjorde det - nogle gange trænger man bare til at lave noget til sig selv!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, bestemt! Og jeg gør det sikkert igen :)

      Slet
  2. Wow, de er flotte! Desværre er jeg gået totalt sokkedød og har været det i nogen tid, men hvis jeg kan vække lysten til live igen, skal disse strikkes.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, lyst kommer vist i bølger. Jeg gad rigtig godt at jeg gad sy igen, men jeg kan ikke finde lysten.. til trods for mange gode ideer og mønstre :)

      Slet