tirsdag den 27. marts 2018

Fiddlehead Mittens


Jeg bliver aldrig gode venner med flerfarvestrik. Som i aldrig!

Det betyder ikke, at jeg ikke med mellemrum forsøger mig - bare i det små - for det kunne jo være. Det kunne ikke være. Nu har jeg forsøgt igen, og der går lang tid inden næste gang.

Også selvom jeg somme tider tænker at et enkelt bærestykke med flere farver måske nok kunne gå an... Men altså ikke lige nu vel.

Jeg manglede vanter. De gamle er slidte og ikke helt så varme som jeg godt kunne ønske. Nok er de gamle fyldt med snoninger, der giver ekstra lag, og de er fyldt ud med et par halvhandsker, som også varmer godt - bare ikke yderst på fingrene. Og det er yderst på fingrene, jeg fryser mest.Altså besluttede jeg mig for flerfarvestrik - og det ekstra lag trådene på bagsiden kan generere - sammen med foer, som betyder endnu et lag. Jeg skulle bare lige finde den rigtige opskrift.

Valget faldt på Fiddelhead Mittens, som jeg med mellemrum er stødt på og hver gang har sukket en smule over. Bare en lille bitte smule.

Design: Fiddlehead Mittens af Adrian Bizilia.


Garn: Pernilla fra Filcolana. Jeg brugte to brune og tre blå, lige knap et helt nøgle til foeret og mindre af resten. Foeret hedder nougat, bundfarven Oatmeal, mens mønsterfarverne har så eksotiske navne som Storm Blue, Aqua Mist og Raindrop.

Der gik 133 gram til hele herligheden.


Pinde: 3½ mm - strømpepinde.


Størrelse: Mønstret findes i en størrelse, afhængig af pindestørrelsen bliver de færdige vanter større eller mindre. Jeg brugte pind 3½ og strikkede dermed mellemstørrelsen. De kunne muligvis godt have været lidt mindre - men ikke meget. Foeret fylder også godt.

Bemærkninger: Jeg fulgte sådan set bare opskriften, men strikkede en halv rapport længere for ekstra længde. Eller startede en halv rapport længere nede - hvis det giver mening.

De er ikke for alvor afprøvet i praksis, men med de kommende dages kulde, skulle de nok kunne stå deres prøve. Som jeg bestemt forventer de holder til.


Har du lyst til at se flere billeder af vanterne, kan den ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

 1. Hold op de er flotte. Jeg er heller ikke til flere farve strik, så heller mønster strik. Men du slipper altså godt fra alt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak.
   Men Violykke, det er ikke nok at slippe godt fra det, når jeg hele vejen igennem synes det er grænsende til tortur. Jeg vil slappe af og nyde det, når jeg strikker. Det gør jeg ikke med flerfarvestrik. Heller ikke selvom det er pænt :)

   Slet