søndag den 24. oktober 2010

Forsøg


september 2010


Siden vi nåede hjem i torsdags, har vi ikke rigtigt fået fyldt op i depoterne. Min nogen omtågede hjerne i aftes hjalp heller ikke synderligt, så der var ikke den mindste krumme, der kunne kaldes brød i huset i morges.

Nu er jeg så ikke lige særlig hurtig, når næsen står fuld af snot, øjnene rinder og tankerne ikke følger hinanden særlig tæt i et omtåget hovede.. Så det blev noget op ad formiddagen… måske nærmere middag, før jeg fik ideen at bage noget selv.

Med en pakke gær som udgangspunkt, og med af hvert – det vi havde og det vi ikke havde, endte jeg med at stå med en flok boller, der ikke bare dufter godt og ser gode ud, men også smager godt… desværre kan de aldrig genskabes.

Genskabes kan til gengæld mine første spæde forsøg ud i strømpe/sokke-design.

Hos Fandango er en konkurrence skudt igang, hvor deltagerne skal designe strømper. Selvfølgelig skal garnet være købt i butikken og designet indleveres inden en bestemt dato.

Jeg tænker ikke, jeg lige kommer forbi Århus de nærmeste dage, men tanken om strømpedesign har på en eller anden måde bidt sig fast. Måske nogen har en anden opfattelse, men jeg synes umiddelbart, det vil være en meget sværere opgave end en sweater ud af fri fantasi.

Meget mere bunden, fordi der ikke er frit slag på samme måde som andet tøj. Der skal x antal maske til, for at sidde tilpas om foden. Der skal være en hæl og der skal være en tå. Samtidig skal der være en eller anden form for rib, for ikke at det færdige resultat falder ned.

At der ikke skal særlig mange masker til, giver ikke meget plads til store armbevægelser og hvis det færdige resultat så skal være tykke sokker, skal der endnu færre masker til.

Jeg har ingen ambitioner om at deltage i konkurrencen, men jeg har lovet Emilie at strikke mindst to par sokker til hende. Og jeg har købt garnet.


sokkeforsøg


Jeg kan mærke det kribler, og de første spæde forsøg blev gjort engang i eftermiddag. Hvordan de ender, har jeg lige nu ingen ide om, men der skal absolut mere til, end den snoning ned langs midten af sokken, jeg plejer at lave.

Mit sidste forsøg er det hemmelige jeg strikkede og pillede op og strikkede igen i dagen i Århus. Jeg er nødt til at pille op igen, og selvom det er rigtig ærgeligt, er det også helt i orden. For vi faldt over mere af det garn jeg bruger, og som jeg ikke troede jeg havde nok af, og derfor havde blandet med noget andet…

Så på den igen.

3 kommentarer:

 1. Det er rigtigt sjovt at forsøge sig MÅLRETTET med noget design. Mange gange bliver der ændret på en opskrift sådan lidt "hen ad vejen", men jeg har haft det rigtigt sjovt med at designe en "Frau Putz"-hue til min lillebror helt fra bunden. At han så kan lide mit oplæg er da helt fantastisk ;)

  Jeg glæder mig til at se dine sokker.
  KH Karina

  SvarSlet
 2. Og god bedring, forresten.
  Håber teen hjælper - og ikke er en forkølelseste, som giver forkølelse... :D

  SvarSlet
 3. Karina, jeg har egentlig altid godt kunne lide, de mere bundne opgaver, hvor det ikke er muligt at komme ud over kanten. Det giver nogle andre muligheder, som ellers ikke ville være set.

  Jeg har nu ikke de store forventninger til mine første sokker - men det er sjovt.

  Din hue synes jeg er blevet rigtig god, så du skal bare blive ved.

  Jeg ved ikke om jeg synes theen hjælper - men den smager godt :)

  SvarSlet