søndag den 24. oktober 2010

Gøgl og musik


gøgl


gøgl

Efter snakken med mjødmanden og indkøb hos samme, fortsatte vi turen rundt hos de handlende, der alle bar prægtige dragter og bød på alskens middelalderlige ting og sager. Noget af det mere spændende og tidstro end andet, men alting med fokus på middelalderen.

Turen endte midt i det hele, hvor gøglerne stillede op med historiefortælling, akrobatiske øvelser og flammende svíngninger. For at få ild, var det nødvendigt at låne en lommedrage hos en af tilskuerne. Valget faldt på Anders og havde han ikke været fast besluttet på at få dragen tilbager er det ikke helt sikkert det var sket.

En lommedrage er sådan en lille drage, der bor i en lomme og er man sød ved den og aer den, kan man få den til at spy ild. I nutiden samfund bruges den oftest til de der lange hvide pinde, nogen ynder at ryge på.


musik


Vi mødte senere pigen med ilden og kunne fortælle hende at hun skulle passe lidt på ikke at komme for tæt på de flammende ender – for hendes hår var en smule svedent, bare lidt og nok til masser af krusninger i den ene side.

Hun kunne så fortælle at det var ingenting, engang hun optrådte med et nummer magen til, havde hun haft et bælte på med flere tasker. Den ene rem med ild i ende, havde i et sving sat sig fast i en af taskerne, med det resultat at ilden endte midt i hendes baghovede, med meget mere afbrænding til følge, end den smule krusning i dag.

Hun havde ikke selv opdaget det før bagefter, og havde måtte se håret forsvinde langt mere en ønsket. Hun havde dog ikke opgivet showet, blot opgivet taskerne.

En lille gruppe musikere akkompagnerede gøglerne i deres nummer og musikken gjorde stemningen på markedet endnu bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar