mandag den 31. oktober 2011

Kuk i systemet


Morgenen har været præget af anderledeshed. Verden er af lave – er måske så meget sagt, men den normale struktur er skudt i sænk.


Klar til hjælp


Jeg har haft morgenen for mig selv, for alle andre har sovet længe. Meget længe. For der var tid. Nogen har endda sovet ude, og er kun lige nået ind ad døren til et hurtigt bad, pakning af arbejdstøjet og løber nok ud igen lige om lidt.

Ungersvenden har overnattet hos kammerater, der ikke bor langt væk, men bor uden forældre. Et par kammerater, hos hvem han efterhånden er fast inventar. Rygtet siger, at han som elev på Hotel- og Restaurantskolen, står for madlavningen. Sikkert ikke nogen dårlig opgave, når klokken slår i slag, og han om mindre end en halv time starter praktik. Et praktikophold han skaffede på egen hånd, og ser meget frem til. Men også et praktikophold, der kræver noget anderledes skemalægning. Jeg er spændt på hvor slidt han er, når han en gang i aften får fri.

Tøsebarnets længesovning bygger på en fleksuge, der hander om stoffer. Hele klasen skal på bytur, se Københavns Bymuseum, vandre rundt på Vesterbro og ender en gang i aften hos klasselæreren, der ligger plads til både filmsening og spisning. Med sene hjemkomsttider er starttiden, derfor rykket frem. Hun glæder sig, og den lange dag udløser endda en fridag på fredag. Slet ikke dårligt i Tøseøjne, og måske endda ret smart, i forhold til weekendplaner og avisombringninger.

Anders er endnu ikke stået op. Skoletid giver længere sovetider. Specielt om mandagen, hvor eneste fag er engelsk. Han har en klog lærer, der brugte de første uger på en undersøgelse af elevernes forståelse for sproget, og siden har bedt Anders holde sig væk – i hvert fald i de fleste timer. For som læreren siger, vil det bare være spild af begges tid.

Nu venter thebrygning, for lige om lidt dukker min mor op. Emilie kan formentlig nå en hurtig hilsen, inden vi andre har et par timer for os selv til snak og hjælp med noget papirfoldning.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som hyggeligt kuk ;)

  SvarSlet
 2. Og lidt mærkeligt, Karina :)

  SvarSlet
 3. Et dejligt kig ind i din dag, Pernille - spændende med Ungersvenden, der er elev på Hotel- og Restaurantskolen og skal i praktik.

  SvarSlet
 4. Madame, jeg er ret spændt på at høre om praktikopholdet :)

  SvarSlet