fredag den 17. februar 2012

Lørdagsfest


At fylde atten på en lørdag forpligter. Altså holdt vi fest. Trods manglende overblik over både gæster, mad, indkøb og planlægning, endte vi med en rigtig dejlig aften - og nat.

Daniel var glad, familien var glad. Maden blev god og de senere indbudte venner var glade. Lokaliteterne betød mulighed for stille fordybelse og gennemtænkte samtaler i den ene ende, mens ungdommen slog sig løs i den anden, med ufattelige mængder medbragt alkohol i mange variationer, og deraf højere og højere stemmelejer.

Mens familien langsomt forsvandt, forsøgte jeg at få styr på så meget som muligt, i håb om lettere rengøring dagen derpå.

Den ungdommelige del af festen indeholdt alt det en fest for attenårige plus/minus skal indeholde: druk, sang, dans, drama, og den selvbestaltede problemløser, der ender i køkkenet og på skift taler med først den ene, siden den anden, for at løse alle de problemer der fylder allermest i en fordrukken følelsbetonet ungdomshjerne.

En enkelt lagde sig til at sove et sted ude i sneen. Heldigvis blev han fundet, og et kort øjeblik blev jeg en smule utilpas ved hele situationen. Synet af unger, der passede godt på hinanden, trods drama og manglende styring af bentøjet, gjorde dog godt. Det er rart at vide, når de slippes løs i nattelivet.

Klokken kvart over fire gik de sidste - hjulper godt på vej af et mødrende ophav, der synes at nu var det nok. Da klokken slog seks, kiggede vi på uret hjemme i entreen, og gjorde klar til at sove nogle timer, inden rengøringen for alvor stod for døren.


Februar 2012


Inden da, havde ungersvenden i nattens mulm og mørke - godt der var elektrisk lys - sørget for at efterladenskaberne fra dem, der havde svært ved at ramme kummen, var tørret op og skyllet efter - Dér nægtede jeg at være med!

Han gjorde det - endda uden beklagelse.

4 kommentarer:

 1. Åh ja, de der toiletter .... Jeg nægtede også :-)
  Got I fik skabt en dejlig fest for ham den gamle :-)

  SvarSlet
 2. Losarinas mor, det var heldigvis ikke så slemt. Det værste kunne klares ved at hælde en baljefuld sæbevand ud over :)

  SvarSlet
 3. Jeg hørte til de gamle, som gik tidligt, Men det var en dejlig aften - jeg er glad for, at jeg slap for ungdomsafdelingen. Godt gået. Eva

  SvarSlet
 4. Eva, tak for en dejlig aften :)

  SvarSlet