søndag den 30. april 2017

Lemonadetomater


Vasketøjet er hængt til tørre. Jeg satsede og hængte sengetøj og viskestykker udendørs. Tanken om den friske duft af nyvasket sengelinned overbeviste mig om forsøget.I sidste uge købte jeg limonadetomater. Jeg har aldrig hørt om dem før, men som de lå i butikken med den spæde gule farve fristede de. Jeg må indrømme, at jeg ikke synes de smagte meget anderledes end andre tomater i cocktailstørrelser.

Tidligere på året fortalte Lotte om, hvordan man kan skære tomater i skiver, plante skiverne og få nye tomatplanter ud af alle de mange frø sådan en skive gemmer på.

Jeg prøvede. Skar skiver af de tomater vi havde liggende. Og det virkede. Klynger af tomater dukkede op, der hvor skiverne var lagt. Kattene var besøg, da de mange spæde skud dukkede op, og jeg kunne ikke overskue at rode med jord og babyplanter. Det var nok at kattene hoppede rundt i dem, slikkede på jorden og drak af vandet.Så jeg vandede bare. Nød synet af alle de mange små planter, og fik først skilt dem ad, da kattene igen var hjemme.

Denne gang tænker jeg at der skal tyndes ud, når planterne dukker op over jordoverfladen. At der skal være mindre tæthed, og mere plads til at vokse sig til saft og kraft, inden de skal omplantes, pottes om og videre i livet.

Det er muligvis sent at plante tomater, men nu prøver jeg. Og håber på fine spæde gule tomater, friske fra planterne og måske endda med en snert af syrlighed.

Prøves skal det i hvert fald.

Jeg skar en enkelt tomat i skiver på cirka en halv centimeter. Skiverne plantede jeg i låget af en aflagt æggebakke. Hullerne i siden af æggebakken, dækkede jeg med stykker af underfaldet fra den samme æggebakke.Tomatskiverne dækkede jeg med et sted mellem en halv og en hel centimeter jord. Bestemt mere end jeg ville have gjort, havde jeg plantet de små frø enkeltvis.

Nu er det spændende hvornår de dukker op.
2 kommentarer:

 1. Jeg har også lige sået de sidste tomater, og sommetider har jeg faktisk været senere ude, så det kan sagtens nås. De vokser bare så meget hurtigere når varmen og lyset er der. Det der med varme er så ikke lige det vi har mest af her på østbornholm, så det står på ønskesedlen :-) Varme forårshilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Jensen, godt at vide jeg ikke er den eneste, der stadig planter tomater, og varmen kommer nu. Eller i hvert fald lige om lidt :)

   Slet